Одлагање, снег, лош терен – Змајеви носе бод из Пазара

14/12/2021ВЕСТИ

У 20. колу Супер лиге Србије фудбалери Вождовца одиграли су нерешено 0:0 на гостовању Новом Пазару.

Змајеви су у Пазар стигли у суботу и после одлагања првобитног термина (недеља у 13 часова) услед снежних падавина остали су два дана дуже. Домаћини су успели да очисте снег, али је стање терена било готово недопустиво. Блато, мекано и мокро тло и лоши услови за игру у многоме су одредили правац и исход меча.

Шеф струке Вождовца задовољан је, пре свега, што се нико од играча није повредио, а похвалио је и енергију и борбеност својих момака. 

”Хвала Пазару и мом колеги на гостопримству и фер и коректној игри. Иако су и нама и протвнику били важни бодови, утакмица је протекла у добром ритму и срећан сам што немамо повреда у тиму. Домаћи су имали шансе, имали смо их и ми, али нису то биле конкретне прилике. Терен нам није одговарао, наш стил игре захтева добру подлогу, али сам задовоњан што смо услед тога били на висини задатка у елементу у коме до сада нисмо били, а то је дефанзивни блок. Задња линија је то одрадила беспрекорно. Честитке мојим момцима на освојеном боду, а Пазару желим много среће у наставку”, поручио је госпидин Александар Линта по задршетку меча. 

Домаћи тим боље је отворио утакмицу, у првих 15 минута имали су већи посед, а успевали су да изборе и прекиде.

Консолидовали су Змајеви своје редове, али је основну идеју, пас игру, било готово немогуће спровести у дело услед услова за игру.

Имали су гости средином првог периода игре две озбиљне шансе, један ударац са дистанце и ситуацију један на један, а у обе је Прековић био на висини задатка.

Узвратили су фудбалери Вождовца, а најозбиљнија шанса кренула је од Филипа Станисављевића који је пронашао Пантовића на левој страни, млади репрезентативац предриблао је одбрану и послао лопту на седам метара испред гола за Вујновића. Нажалост, најбољи стрелац екипе није успео да је смести у мрежу.

До краја полувремена, поново је Прековић показао завидну форму и упркос притиску Пазараца сачувао мирну мрежу и нерешен резултат.

Сјајно су стартовали Змајеви у другом периоду игре, поново искусни Станисављевић проналази Пантовића на боку, Мијаиловић му је је искусно прошао иза лађа и подигао лопту у шеснаестерац, али је Вујанац стигао до ње пре Вујновића.

У два наредна напада покушали су гости готово исту комбинацију, али је изостала реализација. 

Поново су домаћи ушли у ритам, али је капитен на данашњој утакмици, млади Ивезић, добрим блоковима спречавао опасност.

У 63. минуту, шеф струке Линта направио је дуплу измену. Александар је заменио Филипа Станисављевића, док је Машовић у игру ушао уместо Кеите.

Први контакт са лоптом и Александар Станисављевић упутио је сјајан шут са дистанце – брани Вујанац.

Десет минута после прве, направио је Вождовац у другу дуплу измену. Милојевић и Пуртић заменили су на терену Ајдиновића и Милосављевића.

Још једна пропуштена шанса за београдски тим, добар продор Машовића и снажан шут са дистанце по земљи, поново брани чувар мреже Пазара.

У 80. минуту направљена је и последња измена, искусни Стојчев заменио је Пантовића

Покушавале су обе екипе све до самог краја, судије су продужиле меч за још три минута, али се резултат није мењао.

Змајеве пре одласка на паузу очекује још једна утакмица, у недељу од 15 часова на свом стадиону дочекују Металац из Горњег Милановца. 

 

Оставите коментар