FK VOŽDOVAC UGOSTIO FUDBALSKE PRIJATELjE IZ KINE!

22/03/2018VESTI

Danas je naš klub posetila delegacija iz Kine, koja se upoznala sa radom Fudbalskog kluba i takođe ovom prilikom i odgledala trening prvog tima Zmajeva.

Dobrodošlicu ispred kluba su priredili generalni direktor Goran Grkinić, generalni sekretar Miloš Mirković i direktor omladinske škole Jovan Damjanović.

Gosti iz Kine su već jednom bili u poseti našem klubu, kontakti su ostvareni još u novembru, a da se ne sedi skrštenih ruku, dokaz je i činjenica novog dolaska u Beograd. Oduševljeni su domaćinstvom i impresionirani Stadionom koji se nalazi na „krovu“ tržnog centra, ali i FK Voždovac se pokazao kao dobar reprezent planskog i organizacionog rada.  

Ispred delegacije iz Kine, sastanku su prisustvovali gospodin Cui Jong, prvi asistent predsednika i direktor akademije FK Janbian Funda, gospodin Nui Li, član borda Šangaj Senhua, inače člana Premijer lige Kine i Sun Čao, predsednik Sanrajs fudbalske akademije koja je i ujedno najveća fudbalska akademija u Kini, te broji preko 2000 članova samo u Pekingu, ali ukupno u Kini preko 5000. Takođe su sastanku prisustvovali i direktor Sanrajs akademije Slobodan Ristić i Ivan Ivović osnivač I-SPORTS kompanije.

Cilj je uspostavljanje saradnje i zajednički rad na razvoju fudbala, takođe i razmeni igrača i stručnih kadrova, ali i edukaciji trenera.

Teme razgovora su između ostalog bile:

  1. dolazak talenata iz Kine i, kao i kompletnih ekipa na usavršavanje u našoj omladinskoj školi
  2. dolazak FK Voždovac u Kinu, na poziv FK Janbian i odigravanje prijateljskog meča
  3. razmena stručnih kadrova, kao i
  4. šira potencijalna saradnja u budućem periodu, koja bi podigla nivo rada na višu lestvicu.

Goran Grkinić, sportski direktor FK Voždovac nije krio impresije, nakon sastanka: „Veliko nam je zadovoljstvo i izuzetno smo počastvovani što je delegacija iz Kine bila naš gost. Otvoreno je nekoliko tema i oblasti i iskreno se nadamo da ćemo ostvariti uspešne saradnje na svim frontovima.“

Ostavite komentar