NK RUDAR VELENjE – VOŽDOVAC 1:0. IZVEŠTAJ SA UTAKMICE

06/07/2019VESTI

Fudbaleri Voždovca pretpeli su poraz u poslednjoj kontolnoj utakmici koju su igrali protiv Rudara iz Velenja. Iako je u prvom poluvremenu bio konkretniji tim, Voždovac nije mogao da iskoristi šanse koje je nizao, a to je Rudar znao da iskoristi u nastavku igre, pa je tako u 50. minutu došao u vođstvo golom Jaliniusa Dariusa.

Za Voždovac nastupali:

Ilić Marko (Od 60. Trkulja), Kovačević Bojan, Živković Marko, Mihajlov Miloš, Bošnjak Strahinja, Nikolić Nemanja, Bosančić Miloš (Od 70. Strahinja Karišić), Stojčev Miloš, Mašović Alen, Lasickas Justas, Stoisavljević Dragan.

Utakmicu je prilikom otvorila domaća ekipa. Dominik Radić je uputio sjajan udarac iz daljine, a golman Ilić bravuroznom paradom loptu dodirnuo taman toliko da se ona odbije od prečku.

To je bilo sve od ekipe Rudara u prvom poluvremenu, i tada primat preuzima Voždovac.

Prvo je Mašović u 14. minutu prevario svog čuvara na desnom krilu i uspeo da se izbori za priliku da uputi udarac iz kaznenog prostora iskosa ka golu domaćina, međutim lopta je otišla iznad prečke.

Koliko u sledećem napadu i Nikolić se oprobao sa distance i uputio silovit udarac, ali nažalost pravo u golmana Stopajnika.

U 32. minutu Stojčev je sjajno prevario svoje čuvare i na oko 20 metara od gola napravio sebi priliku da uputi udarac, no lopta odlazi pored gola.

Nakon samo jednog minuta, Stojčev opet dolazi u priliku da šutira, što i čini, ali je golman Rudara uspeo samo da odbije loptu do Bosančića koji je takođe pokušao udarcem iz daljine, ali neprecizno.

Do kraja poluvremena još jednom je Voždovac pripretio, ovoga puta Stoisavljević je pokušao sa distance, međutim lopta je otišla iznad gola.

Na početku drugog poluvremena, Rudar je iskoristio prvu šansu koju je napravio. Jalinijus Darijus je sa desne strane uputio šut koji se od stative odbio u gol Zmajeva, a golman Ilić je bio nemoćan u ovoj situaciji.

U drugom delu igre vihorni Lasickas je pravio najviše problema odbrani Rudara, te je tako nekoliko puta dolazio u priliku da centrira, ali akcije se nažalost nisu završavale povoljno po tim Voždovca. 

U 72. minutu Mašović preti silovitim udarcem sa oko 25 metara. Šut koji je golmanu Stopajniku zadao velike probleme, ali je ipak uspeo da loptu odbije u korner.

Do kraja meča još je Karišić, koji je zamenio Bosančića, imao priliku, i to opet iz daljine, ali je njegov udarac završio tik iznad prečke gola domaće ekipe.

Ubrzo nakon toga, sudija je odsvirao kraj ovog prijateljskog meča i ujedno spustio zavesu na letnje pripreme Zmajeva u Sloveniji. Zmajevi sutra kreću put Beograda, gde će na svom stadionu obaviti poslednju fazu priprema pred početak prvenstva.

Podsetimo, Voždovac otvara prvenstvo utakmicom na svom stadionu, a gost će biti ekipa TSC iz Bačke Topole.

Ostavite komentar