Na Krovu se slavi plasman Orlova u Katar, Vujnović junak Crne Gore

15/11/2021VESTI

Fudbalski klub Voždovac čestita Fudbalskom savezu Srbije i nacionalnoj selekciji na čelu sa gospodinom Draganom Stojkovićem Piksijem direktan plasman na FIFA Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Osim što je vraćena vera u srpski fudbal i obnovljen reprezentativni kult, Voždovac u ovom rezultatu vidi priliku za napredak klupskog fudbala u Srbiji.

Ponosni smo što je izdanak našeg kluba, golman Marko Ilić, bio deo nacionalnog tima tokom kvalifikacija za svetsku smotru koja će se po prvi put u istoriji igrati u zimskom periodu.

”Ogroman uspeh za celu Srbiju! Mislim da je vraćena fudbalska reputacija Srbiji tamo gde joj je i mesto. Svaka čast pre svega selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, njeogovom stručnom timu i igračima. Možemo zaista biti prezadovoljni načinom na koji su igrali, a potom i samim rezultatom”, rekao je Aleksandar Linta, šef struke Zmajeva i jedan od onih koji svakodnevno radi na razvoju srpskog fudbala.

photo: FS Srbije

 

Vujnović heroj Crne Gore

Da je ovo jedna od najuspešnijih reprezentativnih pauza govori i podatak da je baš napadač Zmajeva i jedan od vodećih golgetera nacionalnog šampionata doneo zlata vredan bod selekciji Crne Gore.

U utakmici protiv Holandije, Nikola Vujnović je ušao u drugom poluvremenu i u samoj završnici doneo bod prelepim pogotkom glavom za velikih 2:2 na stadionu ”Pod Goricom”.

”Na dobre partije u klubu nadovezala se i ova za državni tim koja je možda bila i nagrada za sve urađeno u dosadašnjem dijelu sezone. Pogodak je nešto posebno, prvijenac se samo jednom postiže, a došao je u idealnom trenutku za nas protiv jedne jako ozbiljne reprezentacije što ovaj gol čini još važnijim za mene”, rekao je mladi napadač posle istorijskog uspeha. 

photo: Savo Prelević, Vijesti.me

 

Izuzetnu formu Nikole Vujnovića prokomentarisao je i strateg Voždovca koji je bio jedan od prvih da pozove i čestita pogodak nakon što se utakmica završila.

”Gledao sam utakmicu, video da je igrao na drugoj poziciji u odnosu na onu koju igra u klubu, ali kada neko nosi osećaj za gol u sebi, njemu ništa ne predstavlja problem! Svi ovi inidivudalni rezultati dolze iz zdravog odnosa, pozitivnog stava i napornog rada. Još jednom sve čestitke i pohvale, zaslužio je naš Vujke,” zadovoljno je zaključio Linta.

Prvenstvo se koliko već ovog vikenda nastavlja, a Zmajevi u okviru 17. kola putuju na megdan novosadskom Proleteru. U prvom okršaju na Krovu, Voždovac je slavio rezultatom 2:1. 

Ostavite komentar