На Крову без голова

15/10/2021ВЕСТИ

Утакмица 13. кола националног шампионата између Вождовца и Напретка завршена је без голова. Змајеви и Чарапани одиграли су нерешено и поделили бодове у утакмици у којој се очекивало много више с обзиром да је био у питању дуел две екипе из горњег дела табеле.

Ни за једну шансу са обе стране се не може рећи да је била стопостотна прилика те је зато изостала и реалзација. Непрестана киша и мокар терен нису ишли у прилог, али је домаћин упркос томе имао већи посед лопте током читавог дуела.

”Били смо доста нервозни, напети, фалио је тај завршни пас. Са друге стране, играчи су показали жељу и са тог аспекта немам шта да им замерим. Радићемо на свему што је потребно поправити”, рекао је шеф струке Змајева, господин Александар Линта, по завршетку утакмице.

Због велике минутаже током репрезентативне паузе, на клупи су остали Иван Милосављевић и Јустас Ласицкас.

После месец дана ван терена, у састав се вратио Немања Милојевић, док сe од повреде опоравио и Александар Богдановић

Почетак утакмице обележила је нешто нервознија игра обеју екипа уз неколико добрих продора и покушај из даљине Алена Машовића.

До средине првог полувремена услед временских услова и кише која је константно падала, није виђена очекивана игра. Терен је био мокар и лопту није било могуће контролисати како су обе екипе навикле.

Милош Пантовић и Александар Станисављевић својим продорима стварали су изгледне прилике, али без озбиљније завршнице. На паузу се отишло без голова.

Друго полувреме није донело значајну промену у нивоу енергије код оба тима, али су Чарапани већ после десет минута имали опасан напад. Грешка у додавању Стефана Пуртића на средини терена резултирала је контром по десној страни Напретка и шутом са двадесет метара из трка који је спречио Милоје Прековић сигурном реакцијом и добрим постављањем. 

У 56. минуту, Александар Линта направио је дуплу пормену. Да освеже игру ушли су Јустас Ласицкас и Иван Милосављевић док су терен напустили Филип Станисављевић и Марко Мијаиловић.

После неколико безуспешних шутева из даљине, стигло је и појачање у нападу. Милоша Пантовића заменио је Милош Стојчев.

Већим делом другог полувремена изгледало је као да су озбиљније шансе могуће једино из прекида где ни уигране комбинације нису угрожавале гол противника.

Најопаснији шут упутио је у 77. минуту Александар Станисављевић са двадесетпет метара од гола са десне стране, али је лопта ишла тик изнад пречке.

Десет минута пре истека регуларног времена извршена је и последња промена у редовима Змајева. Уместо Алена Машовића и Стефана Пуртића у игри су Един Ајдиновић и Секоу Кеита.

Оставите коментар