MOMIR VELjKOVIĆ – POLA VEKA U VOŽDOVCU!

05/01/2019VESTI

Nova godina „na krovu“ je obeležena lepim jubilejom, Momir Veljković, Predsednik FK Voždovac, je proslavio pola veka boravka među Zmajevima.

Popularni Moša je davne 1968. godine zaigrao u pionirima FK Sloboda, koja se 1973. godine fuzionisala sa Voždovačkim Sportskim Klubom , te je nastao današnji FK Voždovac.

Seća se Moša čuvene šljake na Dušanovcu, ali i postavljanja trave 1966. godine. Već 1974. godine, tada kao osamnaetogodišnjak, zaigrao je za prvi tim kod čuvenog trenera Velimira Cige Đorđevića:

„Pored čuvenog Cige pomenuo bih i imena Mlađe Mitrovića i Andre Flanera, koji su takođe bili moji treneri i imali veliki uticaj na moj fudbalski razvoj“.

Na Voždovcu se i dalje pamte njegovi golovi, čijeg broja čak ni Moša ne može sam da se seti. U dva navrata je bio prvi strelac beogradske Zone, igrao je za selekciju Beograda, a kada je zaigrao za prvi tim Voždovca, klub je tada bio učesnik Prve Srpske lige.

„Ceo život posvetio sam Voždovcu, fudbal mi je velika ljubav, a nakon igračke karijere, 1988. godine, postao sam sekretar kluba i do današnjeg dana sam uz voljeni klub“, emotivan je Veljković.

Fudbalski klub Voždovac je ovom prilikom uručio prigodne poklone Momiru Veljkoviću i tako obeležio ovaj važan jubilej i zahvalio se za Mošinu predanost svih ovih godina.

Ostavite komentar