MOMCI SA VOŽDOVCA

28/05/2018VESTI

Zmajevi su završili izuzetno zanimljivu i dinamičnu sezonu, gledajući, prethodnu, uspešnija je za dve pozicije na tabeli, što je samo dokaz stabilnosti kluba. Ekipa je dva kola pre kraja regularnog dela prvenstva obezbedila učešće u plej ofu i razigravanju za Evropu.

Iz godine u godinu Voždovac napreduje, ne samo po parametru plasmana, već i po mnogim drugim parametrima. Broj pobeda je sve veći, ove godine je ostvareno 16 pobeda, dve više nego prethodne, pred Zmajevima je padao i veliki gradski rival Partizan dva puta, kruševački Napredak tri puta, ali i Radnički iz Niša, Rad, Vojvodina. Na 12 od 37 utakmica mreža Zmajeva je mirovala, postignuto je i više golova nego prošle sezone, ali i primljeno je manje. Ostvarena je gol razlika 48:42.

Broj reprezentativaca je sve veći, igrači Voždovca su se nalazili i u protokolima A reprezentacije poput Ćirkovića i Filipovića jesenas, a dresove Srbije su oblačili i omladinski i kadetski reprezentativci, Srećković, Maksimović, Stuparević..

Fudbalska igra je ta koja vraća publiku na stadione, a Voždovac je nosio epitet ekipe koja igra jedan od najlepših fudbala u Superligi, tako da je broj gledalaca na stadionima širom Srbije povećan. Voždovac je među 5 najgledanijih ekipa Superlige.

Stizali su i trofeji na Stadion. Popović je postao najbolji golman lige, Ivković je ušao u tim najboljih 11 u godini iza nas, Georgijević je postigao dva najbrža het trika, za samo dve nedelje uspeo je da zatrese mreže i Zemuna i Rada. 30.09. je ostvarena najubedljivija pobeda, savladan je Zemun 6:1.

Nije se mogao sastaviti tim kola bez igrača iz redova Voždovca. Pavlović, Knežević, Mihajlov, Gajić, Mašović, Srećković, Luković, Ješić, Stuparević, Bulatović, Petrović, Duronjić, Pavićević, ali i ostali su znali kako se rešava utakmica, tako da su se lako pronalazili u timovima kola. Četiri puta su igrači Voždovca proglašavani ove sezone igračima nedelje u Superligi, Georgijević u dva navrata, Luković i Stuparević po jedanput.

U prvoj polovini juna, odnosno 11.06. ponovo se okupljaju Zmajevi i ovaj put da se dostigne korak više i stepenik više, da se postave novi standardi i obore novi rekordi. Dođimo i na stadion da pratimo momke sa Voždovca i ponovo da budemo uz njih u novim radovanjima.

Ekipa će put Slovenj Gradeca 27.06., gde je posle samo dva dana očekuje utakmica sa VAC-om iz Austrije, ali pored ukrajinskih ekipa koje su na pripremama vrhunas će biti i odmeravanje snaga sa velikanom iz Moskve, Spartakom. Utakmica je predviđena za 9. ili 10. jul.

Ostavite komentar