Mladost kaznila promašaje

28/06/2022VESTI

U pretposlednjoj utakmici u drugoj fazi priprema za novu sezonu, Zmajevi su poraženi od ekipe lučanske Mladosti rezultatom 2:1 (0:0).

Zlatibor je na kratko zamenjen Lučanima, ali to nije previše prijalo fudbalerima Voždovca jer su sparina i vrućina dodatno otežali već umorne noge.

Ipak, bilo je i stvari zbog kojih postoji zadovoljstvo. Borisav Burmaz kao izraziti špic upotpunio je tandem Pantović-Ćirković, dok je pomeranjem Marka Ivezića na sredinu terena dobijen još jedan igrač koji može da zapreti iz drugog plana.

To je i bio slučaj jer je kapiten Voždovca bio najbliži golu u prvom poluvremenu na precizan pas Miloša Milovića iz odbrane.

Mladi Andrija Katić dobio je poverenje stručnog štaba i stao među stative od prvog minuta, ali iako je 90% postave sa kojom Zmajevi započinju sezonu poznato, svi igrači i dalje su konkurentni za startnih 11. 

Drugo poluvreme je počelo obećavajuće po ekipu Nebojše Jandrića, ali je posle prekida u 51. minutu i prilike za gol usledila nesmotrena greška odbrane koju je iskoristio mladi Đorđe Gordić za 1:0 iz kontra napada. 

Nedugo zatim, Alekasndar Ćirković je po levoj strani uputio precizan pas po zemlji za Borisava Burmaza, a ovaj rutinski poravnava rezultat u 54. minutu na 1:1.

Slavlje Zmajeva nije trajalo dugo čime se pokazalo da je čitava utakmica stala u nepunih deset minuta drugog poluvremena jer je još jednu grešku odbrane iskoristio iskusni Milan Bojović i postavio konačan rezultat na 2:1.

”Nisam zadovoljan činjenicom da smo ponovo primili golove iz individualnih grešaka, ali sa druge strane, ovo su pripreme, prostora za napredak ima, a i vremena da se momcima ukaže poverenje i strpljenje. Na momente smo delovali kompaknto i to me raduje pred dalje uigravnje”, jasan je strateg Voždovca.

Ostavite komentar