Mitić: Vreme je da naša igra bude nagrađena bodovima

10/03/2024VESTI

Fudbalski klub Voždovac nalazi se u nezavidnoj situaciji jer od nastavka sezone nije upisan nijedan bod. Sledi teško gostovanje u Novom Pazaru istoimenoj ekipi koja u ovaj duel ulazi sa pobedom iz prethodnog kola.

Prikazana igra, od otvaranja drugog dela šampionata pa do sada zaslužila je mnogo više. Uprkos tome, pozitivna i radna atmosfera na ”Krovu” ne jenjava i momci veruju u zajednički rad i jedni u druge.

To potvrđuje i šef struke Zmajeva, Nikola Mitić:

”Idemo na teško gostovanje. Ekipa Novog Pazara je prethodnu utakmicu pobedila golom u samom finišu utakmice što sa psihološke strane pomaže samopouzdanje ekipe. Izuzetno je važan faktor i to što igraju kod kuće, pred svojim navijačima i to im daje veliki vetar u leđa. Međutim, kada uzmemo u obzir našu igru na gostovanjima na stadionima pred mnogo gostujućih navijača, posebno protiv Crvene zvezde i Vojvodine, ona je bila na visokom nivou. Mentalno smo spremni za te uslove i momci su se već adaptirali uprkos tome što su veoma mladi. U Novom Sadu energija, voljni momenat i ženja su bili fenomenalni. Bilo je nekih drugih stvari za ispraviti, ali tome služe treninzi koje imamo pre odlaska u Novi Pazar.”

O pritisku rezultata, mladi stručnjak kaže:

”Oseća se da nam fali ta pobeda i smatram da smo zaslužili od početka ove polusezone da uzmemo neki bod. Rezultat nije pratio nivo prikazane igre, ali nemamo pritisak rezultata. Ono što sa druge strane imamo, jeste odgovornost da budemo bolji nego što smo bili, da se konstantno unapređujemo. Na kraju dana, rezultat će doći. Ne znam kada, ali ako se i igrači veruju u to i veruju da je to ispravan put.”

Utakmica u Novom Pazaru zakazana je za utorak, 12. mart sa početkom u 16 časova uz direktan prenos na kanalima TV Arena Sport.

Ostavite komentar