Mirković: Znamo gde nam je mesto, ali i da možemo više

28/01/2022VESTI

Fudbaleri Voždovca ušli su u završnu fazu priprema u Antaliji. Pred povratak u Beograd očekuje ih još jedna kontrolna utakmica i nekoliko treninga koji će potvrditi dobar rad prethodne dve nedelje kako su se Zmajevi okupili.

O uslovima u kojima se radi, adaptaciji novih momaka, kao i potajnih ambicija kluba, govorio je generalni direktor, gospodin Miloš Mirković.

”Vrlo sam zadovoljan dosadašnjim tokom priprema. Uslovi su onakvi kakve smo očekivali, dok su tereni u dosta dobrom stanju. Ekipa vredno radi uprkos nekoliko sporadičnih slučajeva igrača kojima je potreban duži oporavak, ali je trenutno zdravstveni bilten dobar. Kvalitet treninga je izuzetan i forma ekipe se polako stabilizuje.”

Sistem selekcije igrača Voždovca pomogao je novajlijama da uspešno prevaziđu period prilagođavanja.

”Mislim da su se novi momci odlično uklopili. Postoji određeni način na koji dovodimo igrače uz konsultaciju sa šefom stručnog štaba, dobro analiziramo njihove karakteristike i ponašanje. Sve to može već da se vidi, odaju utisak kao da su deo ekipe duži vremenski period. Naravno, u početku se osećala manja nesigurnost odnosno trema, ali je već posle dva treninga to otkljlonjeno i momci podjednako konkurišu za mesto u timu.”

Mirković je tokom boravka u Turskoj iskoristio priliku da pogleda nekoliko utakmica, prethodnog protivnika koji je savladan rezultatom 2:1, ekipu Maribora, kao i protivnike iz nacionalnog prvenstva sa kojima do kraja regularnog dela prvenstva Voždovac treba da se sastane.

”Praćenjem drugih ekipa dobijamo odgovor na pitanje gde smo u ovom trenutku u odnosu na ostale. Sa tog aspekta, zadovoljan sam kako radimo. Ukoliko potvrdimo formu do kraja priprema, i igramo onako kako smo odigrali drugo poluvreme protiv Maribora, neće biti problema. Evidentne su određene promene kod ostalih ekipa, svi jure svoju formu, ali suštinski mislim da mi kao klub možemp da ostvarimo svoje ciljeve.”

Kao nekadašnji profesionalni fudbaler sa internacionalnim iskustvom, Mirković je napravio paralelu trening-kampova nekada i sada.

”Na pripreme kao igrač išao sam pre gotovo dve decenije. Ponašanje i komunikacija fudbalera tada i sada su potpuno različite. Digitalizacija je drastično uticala na to i na činjenicu da im je van terena fokus dosta poremećen jer uglavnom vreme provode na telefonima. I ljudi iz njihovog okruženja takođe možda nisu svesni njihovih obaveza i života ovde dok je u moje vreme to bio eventualno jedan poziv u hotelskoj sobi putem fiksnog telefona za 10 dana i dok se ne vratiš – to je sva komunikacija koju možeš da imaš.”

Sa druge strane, treninzi su znatno kompleksniji.

”Uloga kondicionog trenera je sada drugačija, njihova uska specijalizacija dosta utiče da igrač konstantno napreduje i pomera granice sopstvenih mogućnosti. Medicina je dosta napredovala i ona prati nove fudbalske trendove u odnosu na period kada se sa nama radilo na osnovu onoga što imamo da ponudimo u datom trenutku.”

Već neko vreme se u Voždovcu ”prećutno” oseća želja i vera u iskorak u prvenstvu gde se prošla godina, vrlo specifična za sve, ne uzima u obzir. Posebno, kada se lepota igre ekipe sa Krova već drugu godinu zaredom ističe kao jedna od najlepših u prvernstvu.

”Uprava kluba jako dobro zna gde je Voždovcu mesto! Mi se ponašamo u skladu sa realnim okolnostima, ali kako su igrači i treneri direktni izvršioci, oni imaju osećaj kakavi su u odnosu na druge. To je sa druge strane jako dobro, jer oni smatraju da oni mogu da postignu veće uspehe. Ne bežimo od toga, kao i svake godine činimo sve da administrtivno i finanijsko poslovanje kluba bude na odličnom nivou na osnovu čega svake godine dobijamo licencu za takmičenja u Evropi. Naravno, sve se mora potvrditi na terenu, ali težimo ka tome.”

Gospodin Mirković veruje u Aleksandra Lintu, njegove saradnike i igrače i kako kaže, nada se da će vrlo brzo od prećutnog moći glasno da kaže da su ambicije Voždovca sam vrh.

Ostavite komentar