Мирковић: Знамо где нам је место, али и да можемо више

28/01/2022ВЕСТИ

Фудбалери Вождовца ушли су у завршну фазу припрема у Анталији. Пред повратак у Београд очекује их још једна контролна утакмица и неколико тренинга који ће потврдити добар рад претходне две недеље како су се Змајеви окупили.

О условима у којима се ради, адаптацији нових момака, као и потајних амбиција клуба, говорио је генерални директор, господин Милош Мирковић.

”Врло сам задовољан досадашњим током припрема. Услови су онакви какве смо очекивали, док су терени у доста добром стању. Екипа вредно ради упркос неколико спорадичних случајева играча којима је потребан дужи опоравак, али је тренутно здравствени билтен добар. Квалитет тренинга је изузетан и форма екипе се полако стабилизује.”

Систем селекције играча Вождовца помогао је новајлијама да успешно превазиђу период прилагођавања.

”Мислим да су се нови момци одлично уклопили. Постоји одређени начин на који доводимо играче уз консултацију са шефом стручног штаба, добро анализирамо њихове карактеристике и понашање. Све то може већ да се види, одају утисак као да су део екипе дужи временски период. Наравно, у почетку се осећала мања несигурност односно трема, али је већ после два тренинга то откљлоњено и момци подједнако конкуришу за место у тиму.”

Мирковић је током боравка у Турској искористио прилику да погледа неколико утакмица, претходног противника који је савладан резултатом 2:1, екипу Марибора, као и противнике из националног првенства са којима до краја регуларног дела првенства Вождовац треба да се састане.

”Праћењем других екипа добијамо одговор на питање где смо у овом тренутку у односу на остале. Са тог аспекта, задовољан сам како радимо. Уколико потврдимо форму до краја припрема, и играмо онако како смо одиграли друго полувреме против Марибора, неће бити проблема. Евидентне су одређене промене код осталих екипа, сви јуре своју форму, али суштински мислим да ми као клуб можемп да остваримо своје циљеве.”

Као некадашњи професионални фудбалер са интернационалним искуством, Мирковић је направио паралелу тренинг-кампова некада и сада.

”На припреме као играч ишао сам пре готово две деценије. Понашање и комуникација фудбалера тада и сада су потпуно различите. Дигитализација је драстично утицала на то и на чињеницу да им је ван терена фокус доста поремећен јер углавном време проводе на телефонима. И људи из њиховог окружења такође можда нису свесни њихових обавеза и живота овде док је у моје време то био евентуално један позив у хотелској соби путем фиксног телефона за 10 дана и док се не вратиш – то је сва комуникација коју можеш да имаш.”

Са друге стране, тренинзи су знатно комплекснији.

”Улога кондиционог тренера је сада другачија, њихова уска специјализација доста утиче да играч константно напредује и помера границе сопствених могућности. Медицина је доста напредовала и она прати нове фудбалске трендове у односу на период када се са нама радило на основу онога што имамо да понудимо у датом тренутку.”

Већ неко време се у Вождовцу ”прећутно” осећа жеља и вера у искорак у првенству где се прошла година, врло специфична за све, не узима у обзир. Посебно, када се лепота игре екипе са Крова већ другу годину заредом истиче као једна од најлепших у првернству.

”Управа клуба јако добро зна где је Вождовцу место! Ми се понашамо у складу са реалним околностима, али како су играчи и тренери директни извршиоци, они имају осећај какави су у односу на друге. То је са друге стране јако добро, јер они сматрају да они могу да постигну веће успехе. Не бежимо од тога, као и сваке године чинимо све да администртивно и финанијско пословање клуба буде на одличном нивоу на основу чега сваке године добијамо лиценцу за такмичења у Европи. Наравно, све се мора потврдити на терену, али тежимо ка томе.”

Господин Мирковић верује у Александра Линту, његове сараднике и играче и како каже, нада се да ће врло брзо од прећутног моћи гласно да каже да су амбиције Вождовца сам врх.

Оставите коментар