Минималан пораз Змајева на првој провери у Анталији

23/01/2022ВЕСТИ

На првом контролном мечу у Анталији, Змајеви су поражени минималним резултатом 1:0 од екипе Полисја. Једини погодак на мечу украјински тим постигао је са беле тачке.

Асистент шефа струке Александра Линте, господин Бранислав Бајић, задовољан је издањем Змајева али истиче и простор за напредак.

С обзиром да је данас тачно две недеље од када смо почели припреме, без обзира на резултат, задовољни смо физичким стањем у ком се тренутно екипа налази. Такође, ово је била одлична прилика за нове играче да се покажу и наметну, за неке чак и ватрено крштење. Резултат није био у првом плану колико да видимо које су то ствари на којима треба додатно да радимо што утакмице по не тако сјајном терену и против источњачких екипа које играју чврсто, могу да покажу”, истакао је  господин Бајић.

 

Змајеви су добро отворили меч и од старта заиграли агресивно. Већ у петом минуту су први пут припретили голу украјинског тима, Вујновић је одузео лопту штоперу у противничком шеснаестерцу, али је Ласицкас пропустио да материјализује шансу један на један.

Осам минута касније, прилика за Ајдиновића. Двадесетогодишњи везњак послао је са дистанце лопту под пречку, али је чувар мреже избио преко гола у последњем тренутку.

Иако је Вождовац све време имао већи посед и инцијативу, до краја полувремена није било озбиљнијих прилика, те се на паузу отишло при резултату 0:0.

У другом полувремену, Змајеви су стартовали са шест измена. Ђорђевић, Ћорковић, Благојевић, Станисављевић, Ћирковић и Стоисављевић заменили су Миловића, Ласицкаса, Хајдина, Пуртића, Милојевића и Вујновића.

Украјински тим је у 55. минуту имао прву озбиљну прилику. Андрија Благојевић, нови играч Вождовац, фаулирао је противничког играча који је извео сјајан слободан ударац, али је Крунић правовремено реаговао.

У 61. минуту, шеф Линта направио је још три измене. У игру се вратио Милојевић, а поред њега су заиграли и Ивезић као и Благојевић на голу. Из игре су изашли Крунић, Пантовић и Дамјановић.

Полисја је у 69. минуту дошла до вођства од 1:0, голом из пенала. Ивезић је у казненом простору фаулирао ривала, судије су показале на белу тачку, а Благојевић је био немоћан.

Имали су Змајеви шансу за изједначење неколико минута касније, Мијаиловић је извео слободан ударац, али брани чувар мреже ривала.

Још једна шанса из прекида, у 80. минуту извео је Милојевић корнер. Стоисављевић је био најбољи у скоку, успео је да сачува лопту. Поново је покушао Мијаиловић, али је лопту маказицама послао поред гола.

До краја меча мије било озбиљнијих шанси, те је резултат остао непромењен.

Наредна провера у Турској заказана је за 26.01. а противник ће Вождовцу овога пута бити Марибор.

 

Оставите коментар