МАРКО ИЛИЋ ЗА КЛУПСКИ САЈТ О РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ, ТРЕНУТНОЈ ФОРМИ ЕКИПЕ И МЕЧУ КОЈИ НАС ОЧЕКУЈЕ У ИНЂИЈИ (НЕДЕЉА, 14:00)

05/03/2020ВЕСТИ

Марко Илић у текућој сезони брани у животној форми и у неколико наврата је показао да израста у голмана који може да на својим плећима носи клуб, као и младу репрезентацију Србије. Прошла година донела је и дебитантски наступ за младу репрезентацију у којој је побрао похвале и стране стручне јавности за партије које је пружао.

Показао је Илић да је његов долазак из Војводине лета 2018. године био прави потез Вождовца и феноменално улагање у будућност клуба. Од једног од најперспективнијих голмана у прошлој сезони, Илић је постао дефинитивно један од најбољих голмана Суперлиге ове сезоне.

Илић је свестан и који фактори су утицали на то да за кратко време „надође“ и започне остваривање свог потенцијала.

– Предан рад је суштина свега, као и рад са сјајним тренерима, како у клубу са Предрагом Миљковићем тако и у репрезентацији са Миљаном Весићем. Такође клуб је имао поверење у мене и видео да заиста могу да напредујем, тако да сам захвалан и за прилику која ми је пружена у деликатном моменту. Неке ствари једноставно морају да се поклопе и саме од себе, и за сада све иде заиста у најбољем могућем смеру. Старији играчи у клубу такође помажу да се остваримо ми млађи и покажемо потенцијал. Свестан сам тога колико вредим, али сам чврсто са обе ноге на земљи, захвалан за све прилике и спреман да радим још јаче и боље. – почиње Илић разговор за клупски сајт.

Место првог голмана младе репрезентације дошло је као логичан след догађаја након свега што је Илић показао у дресу Вождовца.

– Дрес репрезентације је велика част, и посебан осећај. Привилегија је представљати своју земљу и трудим се да не изгубим то из вида. Одиграли смо у овом квалификационом циклусу шест мечева  али мислим да нисмо показали свој максимум. На пролеће нећемо играти квалификационе утакмице већ само пријатељске у којима можемо да се добро уиграмо за септембар и испоштујемо принципе које је испред нас поставио селектор Илија Столица. 

Иако су током првог дела сезоне Змајеви били једно од највећих изненађења, а Илић један од најбоље оцењених голмана наше Суперлиге, други део такмичења донео је теже дане за Змајеве који ће након четири везана пораза већ у недељу покушати да у мечу са Инђијом освоје цео плен и мирније уђу у завршницу такмичења и осигурају место у плеј офу.

Млади Илић је свестан да лако може да завара позиција Инђије на табели, али не сумња у себе и саиграче који ће дати све од себе да у недељу освоје јако важне бодове.

– Не бих да звучи као клише, али заиста нас очекује тешка утакмица у Инђији. Мислим да не заслужују позицију коју заузимају на табели, и то је екипа која игра јако добро на свом терену, то смо видели у мечу против Црвене Звезде и ТСЦ-а. На нама је да покажемо карактер екипе. Заједно смо направили лош низ, заједно ћемо га и прекинути. Атмосфера у екипи се није покварила, напротив. Имамо велику жељу да покажемо свима да је ово и даље екипа која је играла фантастично у првом делу такмичења и једва чекамо недељни меч у Инђији. – завршава млади голман Вождовца.

Змајеви се у недељу са екипом Инђије састају на градском стадиону у Инђији и то у оквиру 25. кола Линглонг Суперлиге Србије, а почетак меча је планиран за 14 часова.

 

Оставите коментар