Линта одлетео са Крова

05/06/2022ВЕСТИ

После осам месеци на клупи Змајева, господин Александар Линта напустио је вечерас функцију шефа стручниг штаба фудбалског клуба Вождовац.

Упркос успешној сезони у којој је преузео и водио тим до високог петог места у Супер лиги Србије, на иницијативу 46-годишњег тренера договорен је споразумни раскинут уговора дан пре званичне прозивке и окупљања Змајева.

Иако је био затечен одлуком, директор клуба захвалио се Линти и пожелео му много среће у даљем раду.

После веома успешне сезоне са Линтом на челу, јасно је да смо имали жељу да наставимо сарадњу и са више улагања покушамо да надмашимо досадашње резултате. Ипак, оно што смо понудили показало се као недовољно за њега у односу на финансијску понуду Радника Сурдулице. Изненађени смо оваквом одлуком, али у фудбалу нема места туговању за било ким. Као и увек, у животу, сви ми доносимо одлуке за које сматрамо да нам доносе бољитак у животу. Уколико је Линта одабрао такав пут, још једном желимо све најбоље. Нећемо дозволити да све то поремети наше планове, екипа се сутра окупља као што је било и договорено, а тренинге ће привремено водити тренери из омладинске школе. У наредним данима пронаћи ћемо, сигуран сам, добро решење и нову сезону дочекати спремно уз новог шефа струке”, поручио је господин Милош Мирковић.

Уз Александра Линту, клуб су напустили и његови асистенти Немања Каћански и Бранислав Бајић, као и кондициони тренер Душко Кораћ. Тренер голмана Предраг Миљковић остаје веран Вождовцу.

Оставите коментар