Lavovi i Zmajevi za razvoj nauke u sportu

12/05/2021VESTI

Sportsko prijateljsvo koje postoji između Voždovca i TSC-a podiže se na viši nivo, a sve u cilju napretka nauke u sportu. U to ime, juče su kondicioni treneri Lavova iz Bačke Topole bili u radnoj poseti Krovu.

Veselin Sekulović, kondicioni trener prvog tima TSC-a kao i David Sabo koji brine o fizičkoj spremi mlađih kategorija bili su gosti kondicionog trenera Luke Radovanovića i omladinske škole Voždovca.

Gospodin Sekulović u svojoj doktorskoj disertaciji radi istraživanje pod nazivom „Velocity drop in Velocity based strength training“. Njegov rad zasniva se na testiranju četiri različite grupe sportista među kojima jednu grupu čine i mladi Zmajevi.

Gosti iz Bačke Topole juče su na Krovu sproveli testiranje, a gospodin Sekulović imao je samo reči hvale za uslove i dobrodošlicu.

Pre svega bih se zahvalio kolegi Luki Radovanoviću koji je bio izvrstan domaćin. Oduševljen sam i veoma zahvalan FK Voždovac na gostoprimstvu od prvog trenutka mog boravka na Krovu. Prihvatili su moju ideju rada i izašli u susret svim mojim zahtevima, od ljudi koji su zaposleni u klubu pa sve do momaka koje sam testirao. Za njih bih istakao da su veoma vaspitani i imaju pravu kulturu treninga koja se očigledno gaji na pravi način u omladinskoj školi Voždovca„, rekao je Sekulović i dodao:

Drago mi je da je FK Voždovac prepoznao jednu dobru stvar koju ćemo uraditi za razvoj naše nauke i takođe prepoznao priliku da bude učesnik nekoliko naučnih radova koji će biti izdati u vodećim naučnim časopisima„, zaključio je mladi stručnjak.

Ovo je bio samo još jedan u nizu poteza koji potvrđuje naš slogan – Klub kao nijedan drugi. Bravo Zmajevi!

Ostavite komentar