LASICKAS: “U NAREDNOM PERIODU FOKUS NA DOBRE REZULTATE SA VOŽDOVCEM I NACIONALNIM TIMOM”

30/07/2020VESTI

Justas Lasickas je za kratko vreme postao bitan šraf u igri Voždovca i ljubimac navijača sa “Krova”.

Od svog dolaska leta 2019. godine pruža konstante partije, a visok nivo profesionalizma pokazao je kada je sredinom sezone sa krilne pozicije pomeren na mesto desnog beka koje je pokrio izuzetno dobro i često se nalazio u izboru najboljih stranaca u domaćoj Superligi.

U momentu kada Lasickas započinje svoju drugu sezonu među Zmajevima, ekipa je podmlađena i on će biti jedan od nosioca igre.

– Uzbuđen sam zbog nove sezone. Imamo mlad i ambiciozan tim. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, vikend po vikend i davaćemo sve od sebe. Prošle sezone smo jako dobro startovali i znamo koliko je bitno da u ovom momentu krenemo sa dobrim rezultatima i napravimo temelje za sve ono što nas čeka u ovoj sezoni – počinje Lasickas.

Osvrnuo se Lasickas i na to što je dobio novu ulogu na terenu tokom protekle sezone.

– Protekle sezone sam bio jedan od najmlađih u timu, a ove godine sam čak jedan i od starijih sa svoje 22 godine. Nije bitno na kojoj poziciji igram , želim samo da doprinesem timu i dobrim rezultatima. Imaćemo jako interesantnu sezonu sa 20 timova u ligi, što će mnogo doprineti takmičarskoj atmosferi. 

Lasickas je takođe standaradan igrač Litavanskog nacionalnog tima i misli da u Ligi Nacija njegova reprezentacija ima dobre šanse da napravi pozitivan rezultat.

– Jako je bitno za mene da budem u dobrom formi i da pokažem najbolje od sebe na utakmicama kako bih i u nacionalnom timu odlične partije. Nemamo toliko tešku grupu u Ligi Nacija, i imamo priliku da napravimo dobar rezultat. Zaista se nadam da ću svojim igrama moći da pomognem reprezentaciji svoje zemlje da napravi što bolje rezultate – završio je Lasickas.

Zmajevi u subotu započinju novu sezonu Linglong Superlige Srbije kada na “Krov” dolazi ekipa Radnika iz Surdulice. Meč počinje u 19:30 i prisustvo publike nije dozvoljeno.

Ostavite komentar