LASICKAS SPREMAN ZA LIGU NACIJA:“IMAMO ŠANSU PROTIV KAZAHSTANA I ALBANIJE“

02/09/2020VESTI

Reprezentativna pauza je u toku, a pored Ilića i Nišića Voždovac ima i jednog seniorskog reprezentativca – Justasa Lasickasa.

Litvanac je prošao gotovo sve mlađe reprezentativne selekcije, a za seniorski tim je debitovao u martu 2018. godine na prijateljskom meču protiv Gruzije.

Uprkos tome što je sada već standardni reprezentativac, Lasickas ističe da je uvek lepo dobiti poziv i nastupati za svoj nacionalni tim.

Očekivao sam poziv, ali se svaki put podjednako obradujem. Lep je osećaj videti svoje ime na tom spisku. Igrati za nacionalni tim je drugačije, znam da me više ljudi gleda i osećam veću odgovornost da odigram dobro jer predstavljam svoju zemlju„, poručuje 22-godišnnji bek.

Nacionalni tim Litvanije takmiči se u C diviziji Lige nacija, a predstoje im utakmice protiv Kazahstana kod kuće a potom i gostovanje Albaniji.

Litvanija trenutno nije u najboljoj formi, ali su i Kazakstan i Albanija ekipe protiv kojih možemo da dođemo do dobrog rezultata, tako da se nadam da ćemo to uspeti na oba meča„, optimističan je Justas.

Liga nacija kao takmičenje zvanično je počela u septembru 2018. godine, a ideja čelnika UEFA jeste da na taj način povećaju broj zvaničnih utakmica.

Za manje timove, Liga nacija je dobar način i put do Evropskog prvenstva. Svakako je lepši osećaj igrati zvaničan turnir nego prijateljske utakmice„, zaključuje Lasickas.

Litvanija će 4. septembra ugostiti Kazahstan, a meč je na programu od 18 časova, dok će se utakmica protiv Albanije odigrati tri dana kasnije s početkom u 20:45. Navijamo za Lasa i Litvaniju!

Ostavite komentar