Korać: Na pripreme smo došli u dobroj formi

21/01/2022VESTI

Posle celodnevnog puta, Zmajevi su prvog dana priprema u Turskoj odradili dva treninga. Kondicioni trener u stručnom štabu Aleksandra Linte, gospodin Duško Korać, smatra da su igrači posle individualnog rada u pauzi i nedelju dana treninga na Krovu, u Antaliju došli u korektnom stanju.

Ipak, trening kamp neće biti ni malo lak po rečima mladog stručnjaka.

”Očekuju nas tri kontrolne utakmice, biće dana poput današnjeg kada ćemo imati dva treninga dnevno. Međutim, uprkos jakim treninzima, ekipu ovde očekuju i periodi opravka.”

Korać je u više navrata istakao da su baš treninzi oporavka od velikog značaja, kao i treninzi visokog intenziteta.

Na sam dan dolaska, iako su u hotel stigli jako kasno, Zmajevi su u teretani odradili nekoliko vežbi koje su im pomogle da se oporave od puta i pripreme za napore koji su počeli već prvog dana.

”Pri povratku u Beograd, očekuje nas spuštanje intenziteta i priprema za nastavak sezone. Glavni cilj i tada, a i sada biće da igrači u prvenstvo uđu zdravi i sveži”, jasan je Korać.

O fizičkoj spremi stručnog štaba, koja nije za potceniti s obzirom da u ekipi Voždovca treniraju svi, od prvog čoveka kluba, gospodina Miloša Mirkovića do svih trenera u Lintinom timu, Korać kaže da je osim redovnog treninga za to odgovorna i činjenica da još nisu videli gde je sto sa slatkišima u hotelu.

Ostavite komentar