Keita i Ćorković sleteli na Krov

17/09/2021VESTI

Fudbalski klub Voždovac započeo je sezonu dobrim rezultatima, ali na Krovu nema opuštanja. Zmajeve su danas pojačala dva nova igrača – Sekou Keita i Ivan Ćorković.

26-godišnji Keita igra na poziciji napadača. U mlađim kategorijama nastupao je za Atletiko Madrid, pre dolaska u Srbiju igrao je za Al-Arabi, a u dosadašnjoj karijeri sedam puta nosio je dres nacionalnog tima Gvineje.

“Velika mi je čast i zahvalan sam rukovodstvu kluba što su pokazali interesovanje za mene i ukazali mi poverenje. Nisam previše razmišljao, važno mi je bilo da dođem u zdravu sredinu, a ovaj klub to jeste. Voždovac je porodica i ovde se svako oseća kao kod kuće, to je ono što sam želeo i jedan od ključnih razloga zbog kog sam došao. Tu sam da pružim svoj maksimum, da pomognem ekipi i da pokažem energiju, požrtvovanost i želju za pobedom”, poručio je Keita po dolasku u Voždovac.

Mladi levi bek Ivan Ćorković potiče iz omladinske škole Partizana, a sa klubom je potpisao ugovor na tri godine.

“Dolazak u Voždovac je veliki iskorak u mojoj karijeru i važan korak za moj napredak i moje sazrevanje. Nadam se da ću ispuniti očekivanja, kako stručnog štaba tako i svoja. Poznajem nekoliko momaka sa kojima sam igrao u mlađim kategorijama te ne sumnjam da ću se lako uklopiti. Želim da se nametnem i spreman sam da dam svoj maksimum. Radujem se izazovima koji me očekuju i jedva čekam da obučem dres Voždovca”, istakao je Ćorković.

Generalni direktor kluba zadovoljan je novim pojačanjima i poželeo je obojici mnogo sreće u nastavku sezone.

“Iskustvo koje Keita ima biće veoma važno za naš mladi tim i verujem da će se brzo uklopiti i izboriti za svoje mesto, dok je za Ćorovića najvažnije da dobro radi i po uzoru na naše mlade igrače napreduje iz dana u dan. Njegov dolazak još jedan je dokaz da je Voždovac prava sredina za razvoj. Ne sumnjam da će obojica pružiti svoj maksimum i pokazati da su zaslužili da brane boje ovog kluba”, istakao je gospodin Miloš Mirković.

Ostavite komentar