ЈОВАН НИШИЋ: “НЕВЕРОВАТНА СЕЗОНА ЈЕ ОСТАЛА ИЗА НАС, ТЕШКО ЈЕ САБРАТИ СВЕ УТИСКЕ”

25/06/2020ВЕСТИ

Јован Нишић је током претпрошле сезоне имао епизодну улогу у тиму Вождовца, ретко је добијао прилику у тиму који је углавном био састављен од старијих играча, али и ту је показао свој карактер. Стрпљиво је чекао своју прилику, радио је на себи још више и веровао да ће његово време на ‘Крову’ тек доћи. Тако је и било.

Млади везиста је у току тек завршене сезоне био је један од најбитних шрафова у тиму Вождовца, те је тако привукао пажњу и селектора младе репрезентације Србије Илије Столице који је упутио позив на адресу клуба у Заплањској улици да Нишић буде део одабраних фудбалера који су представљали нашу земљу.  Напоменимо и да је голман Вождовца Марко Илић такође заузео место међу стативама “орлића”.

Нишић у разговору за клупски сајт напомиње  да није лако сумирати сезону која је остала иза нас због свега што се дешавало у њој.

– Сезона иза нас је била невероватна. Тешко је и сабрати утиске. После прве блиставе полусезоне, и одличних резултата, упали смо у кризу у наставку. Имали смо високе циљеве, и надали се борби за Европу, али нажалост у томе нисмо успели. Онда је наступила и пандемија Коронавируса и ванредно стање, и све је стало. Ко се могао томе надати? – почиње причу Нишић.

– На сву срећу након паузе нашој екипи су опет почете да се дешавају лепе ствари. Почели смо да остварујемо добре резултате, али оно што је можда и битније јесте да смо за кратко време усвојили модел игре који је од нас захтевао стручни штаб. Такође драго ми је што је много младих играча добило и искористило своју прилику да се промовишу и да направе себи бољу позицију за наредну сезону где се од њих много очекује.

Кратку паузу до почетка припрема за нову сезону Нишић проводи – радно.

– Немам много простора за одмор, радим вредно и тренирам како бих што спремнији дочекао почетак припрема за нову сезону.  Осећам се одлично, за сада све иде у добром смеру и мислим да ћу дочекати нове припреме максимално спреман. – пун је самопоуздања млади везиста.

Што се тиче планова ‘Змајева’ за наредну сезону – Нишић је био кратак и  јасан. 

– Најбитније је наравно да добро одрадимо припремни период, и да се без већих проблема спремимо за оно што нас очекује овог лета. Имамо сјајну комуникацију са стручним штабом тако да не сумњам да ћемо направити сјајну атмосферу и поставити пред себе реалне циљеве које требамо достигнути наредне сезоне. 

Фудбалери Вождовца опет се окупљају у понедељак 29. јуна када ће у два дана одрадити неопходне медицинске прегледе за почетак сезоне, а затим је за среду заказан и тренинг на ‘Крову’ чиме ће почети припреме за нову сезону. Након тога планиран је пута у Врњачку Бању 6. јула где ће се Змајеви задржати 10 дана и одиграти конторлне мечеве.

 

Оставите коментар