ЈОШ ЈЕДАН БИСЕР НА КРОВУ! ЦВЕТИЋАНИН И ЗВАНИЧНО ЗМАЈ!

14/05/2019ВЕСТИ

Оно о чему је фудбалска чаршија брујала задњих недеља, сада је добило и званичну потврду – један од најталентованијих европских играча генерације рођене 2003. године, Лука Цветићанин, постао је нови играч ФК Вождовац!

Суперталентовани Цветићанин долази у редове Вождовца као слободан играч и већ је неко време провео је са новим саиграчима на тренинзима и мало је рећи да је атмосфера у Вождовцу на њега оставила сјајан утисак.

– Вождовац је заиста клуб у којем се осећам феноменално и нема сумње да је ово права средина за мој даљи развој. Услови за рад које клуб има су сигурно једни од најбољих у Србији, и играч има све што му је потребно да би напредовао. Након разговора са директором Гркинићем и упознавања са екипом схватио сам да клуб функционише као породица.

Капитен кадетске селекције Србије имао је велики број понуда, како од домаћих, тако и иностраних клубова, али је у договору са својом породицом препознао Вождовац као клуб у којем млад играч може да добије све услове да напредује.

– И поред других понуда, у договору са менаџером и породицом одлучио сам да је Вождовац прави клуб за мене као младог играча, и по свему ономе што сам видео до сада, сигуран сам да нисам погрешио. Једва чекам да дебитујем, и надам се да ћу у годинама које долазе оставити дубок траг у клубу и помоћи му да испуни европске амбиције у следећој сезони.

Генерални директор Вождовца, Горан Гркинић не крије задовољство што је још један бисер српског фудбала одлучио да каријеру настави у Вождовцу.

– Сам долазак Цветићанина много говори о амбицијама клуба у наредним годинама које су, као и увек, највише могуће. Пресрећан сам што смо у договору са Лукином породицом и менаџерима Владом и Игором Глушчевићем направили план за даљи развој његове каријере и захвалан сам им на њиховој искрености и поштовању које је обострано. Сигуран сам да ћемо фудбалски бисер који нам је предат на чување избрусити на најфинији могући начин.

Након доласка суперталентованих Јована Нишића, Марка Илића и Страхиње Бошњака, Цветићанин је још један из плејаде играча са феноменалним потенцијалом, и Гркинић наглашава да Вождовац није случајно избор најбољих младих играча.

– И поред многих понуда из иностранства, Лука се одлучио за Вождовац, што довољно говори о перспективи коју наш клуб даје, на крају крајева, то смо видели и у случају Филипа Ступаревића који је из нашег клуба остварио трансфер у Вотфорд. Вождовац је клуб у којем је све подређено напредовању младих играча и узбуђен сам већ сада због онога што нам доноси следећа сезона на Крову.

Млади Цветићанин могао би да дебитује за Змајеве већ у недељу у утакмици коју Змајеви играју против Спартака из Суботице у последњем колу овогодишњег првенства.

Оставите коментар