Јапански самурај постао Змај

09/06/2022ВЕСТИ

Са доласком новог шефа стручног штаба, у фудбалски клуб Вождовац кренула су да пристижу и прва појачања. Ново име на Крову је Арихиро Сентоку.

Ари, како му је надимак, провео је претходних пет година у Црној Гори играјући за Ком и Подгорицу, те не чуди што је изјаву, по потписавњу трогодишњег уговора, дао на солидном српском.

Фудбал у Јапану тотално је другачији, те сам желео да се опробам у Европи и тако сам дошао до Црне Гoре. Мој трансфер у Вождовац је велики искорак, лига је квалитетнија и желим да то искористим као одскочну даску за себе. Офанзиван сам играч, желим да упишем што више асистенција и голова, да ове сезоне изборимо пласман у европска такмичења”, јасан је био 23-годишњи фудбалер.

Поред познавања језика, придошлици у редовима Вождовца помоћи ће у прилагођавању и један од узданица тима, црногорски репрезентативац Милош Миловић

.

Учио сам језик сам, читао сам дневну штампу и књиге, да бих што пре савладао српски. Свакога дана сам причао са саиграчима, ако ми нешто није јасно одмах тражим да ми преведу и корак по корак сада могу да комуницирам без проблема. У Подгорици сам играо са Милом, тако да ће ми бити лакше да се уклопим!

Директор клуба поздравио је Арихира, пожелео му добродошлицу и успешне припреме са екипом.

Иако долази са другог континента, не сумњам да ће се Сентоку лако уклопити с обзиром на године проведене у Подгорици и познавање језика. Поред његових фудбалских квалитета, то је такође играло велику улогу у одлуци да му понудимо уговор. Драго ми је што је међу првима стигао у клуб и што ће имати прилике да се доказује новом стручном штабу током целог припремног периода и да покаже своје квалитете на пријатељским утакмицама које следе”, истакао је господин Милош Мирковић.

Оставите коментар