IZVRŠENI TESTOVI ZA IZDAVANjE FIFA SERTIFIKATA ZA VEŠTAČKU TRAVU NA KROVU. PRELIMINARNI REZULTATI – FENOMENALNO!

26/09/2019VESTI

Tim stranih stručnjaka je na stadionu Voždovca izvršio razna merenja na veštačkoj travi, koja će biti relevantna prilikom dodeljivanja najvišeg FIFA sertifikata za veštačku fudbalsku podlogu. Dobijanjem ovog sertifikata Voždovac bi stao rame uz rame sa najvećim evropskim klubovima koji svoje utakmice igraju na veštačkim podlogama kao što su Spartak Moskva, Boavista, Herakles i drugi.

Merenja su, između ostalog, obuhvatala takođe i merenje apsorpcije udarca veštačke podloge, merenje kretanja lopte po podlozi, propustljivost vode,, kao i generalni kvalitet veštačke trave na celom terenu.

Prema preliminarnim rezultatima, po svim parametrima merenja, veštačka podloga na Voždovcu postigla je najveće moguće rezultate i spada u red najkvalitetnijih podloga u svetu. 

To će uskoro biti i ozvaničeno dodeljivanjem već spomenutog FIFA sertifikata. Tada će na stadionu Voždovca moći nesmetano da se organizuju i utakmice u svim evropskim takmičenjima, kao i utakmice međunarodnog karaktera.

Podsetimo, fudbalski klub Voždovac je, uz pomoć Fudbalskog saveza Srbije, ovog leta zamenio veštačku podlogu na svom stadionu, i stavio podlogu najnovije generacije koja je standard na svim najvećim stadionima sveta koji trenutno poseduju ovakvu podlogu. To će uskoro i biti potvrđeno kroz dobijanje FIFA sertifikata za ovakav vid fudbalske podloge.

Ostavite komentar