IZVEŠTAJ IZ VELENjA – ZMAJEVI NA PRAVOM PUTU BRUŠENjA FORME ZA POČETAK PRVENSTVA

03/07/2019VESTI

Fudbaleri Voždovca jutros su odradili lakši trening aktivacije, koji je imao za cilj da “razmrda” Zmajeve nakon slobodnog dana koji su zaslužili jer su odigrali dve kontrolne utakmice sa jakim tempom u roku od dva dana.

Zmajevi su se podelili po ekipama i igrali popularni nožni tenis uz neizbežan smeh i sjajnu atmosferu koja krasi ovaj sastav od samog početka priprema.

               

Po Kokovićevim rečima, već na popodnevnom treningu, ekipa se vraća u svoj standardni ritam i radiće punom parom na brušenju forme pred početak prvenstva. Šef struke Voždovca istakao je da je zadovoljan kako fudbaleri usvajaju filozofiju igre koja se od njih zahteva, i napominje da će se Zmajevi pokazati u najboljem svetlu onda kada bude najbitnije, na početku prvenstva.

– Juče smo imali slobodan dan, igrači su imali priliku da odmore i da se posvete sebi. Dosadašnji deo priprema je pokazao da igrači fantastično usvajaju sve principe igre i model koji smo uspostavili, tako da sam ja izuzetno zadovoljan njihovim pristupom i odnosom prema igri. U tri utakmice imali smo negativne rezultate, ali to apsolutno nije odraz onoga što se dešavalo na terenu. Naglašavam uvek da nam rezultat trenutno nije u prvom planu i da počinjemo da se takmičimo 20. jula. Vidim u kom pravcu ide ekipa, na čemu treba da radimo, šta je ono što smo usavršili, ali gerenalno sam jako zadovoljan mojim momcima i mislim da smo na pravom putu.

Novajlija u timu Zmajeva, Miloš Stojčev, napominje da je zadovoljan stanjem u ekipi, kao i time kako se on sam uklopio u kolektiv.

– Što se tiče uslova i atmosfere u timu, ja sam prezadovoljan i osećam se kao da sam u Voždovcu već dugo ,a ne samo nekoliko dana. Hvala saigračima i Stručnom štabu na podršci i poverenju. Ono što je stručni štab zamislio, polako na utakmicama sprovodimo u delo, imamo još nekoliko faza priprema do početka prvenstva i mislim da ćemo svakim novim treningom uraditi sve više da što spremniji dočekamo prvenstvo.

Fudbaleri Voždovca će do kraja ove faze letnjih priprema u Velenju odigrati još dve kontrolne utakmice, i to sa domaćim ekipama. Prvi rival Zmajeva biće Domžale, koji će ugostiti beogradskog superligaša na svom stadionu, a zatim u subotu i Rudar iz Velenja.

Povratak za Beograd je planiran 7. jula, gde će Zmajevi odraditi i poslednju fazu priprema za novu sezonu, koja za Zmajeve počinje 20. jula utakmicom na “Krovu” protiv novajlije u Linglong Superligi, ekipe TSC.

Kompletan video izveštaj sa jutarnjeg treninga, kao i izjave Šefa Kokovića i novajlija Stojčeva i Bosančića, možete naći u nastavku.

Ostavite komentar