Из Њукасла на Кров – Сврака постала Змај

05/09/2023ВЕСТИ

Фудбалски клуб Вождовац ангажовао је Родрига Вилку. Перуански фудбалер ће у тиму са Душановца до краја сезоне наступати као позајмљени играч енглеског Њукасла!

Ради се о 24-годишњем везисти који је поникао у Депортиво Мунисипалу, а октобра 2020. године прешао је међу популарне Свраке. 

Након тога био је на позајмицама у Донкастеру и перуанском Университарију, за који је наступао прошле сезоне. 

Спортски директор клуба из Заплањске, господин Бојан Леонтијевић, представио је најновију аквизицију у тиму Змајева. 

„Долази нам фудбалер који је званично члан енглеског премијерлигаша. Успоставили смо контакт са Њукаслом и на бази те сарадње Родриго ће провести годину дана код нас на позајмици. Игра на позицији левог крила и „десетке“ и долази да појача конкуренцију у нашем тиму с обзиром да смо ту били у дефициту“, рекао је господин Леонтијевић и додао:

„Играч је са репутацијом из Премијер лиге. Прошлу сезону провео је у перуанској првој лиги. Очекујемо да одмах пружи квалитетан допринос и надамо се да ће у сваком смислу бити добро појачање за нас. Дуго су трајали преговори, али драго нам је да је наш клуб препознао као добру средину за развој своје каријере. Желимо му добродошлицу и да се што пре уклопи у систем рада Вождовца“.

Перуанац је након потписивања уговора открио шта је пресудило да се пресели на Кров.

„Имао сам састанке са председником и тренером који су ме „натерали“ да пожелим да дођем у Вождовац. То је диван клуб у лепом граду, са много младих играча који желе да направе озбиљне каријере. Ја сам већ стекао одређено искуство, прошао сам кроз добре и лоше моменте и сада тиме желим да допринесем екипи да оствари што боље резултате. Посвећеност, труд и вредан рад је нешто што сам увек пружао и што од мене и сада може да се очекује“, рекао је Вилка

Оставите коментар