Iz Njukasla na Krov – Svraka postala Zmaj

05/09/2023VESTI

Fudbalski klub Voždovac angažovao je Rodriga Vilku. Peruanski fudbaler će u timu sa Dušanovca do kraja sezone nastupati kao pozajmljeni igrač engleskog Njukasla!

Radi se o 24-godišnjem vezisti koji je ponikao u Deportivo Munisipalu, a oktobra 2020. godine prešao je među popularne Svrake. 

Nakon toga bio je na pozajmicama u Donkasteru i peruanskom Universitariju, za koji je nastupao prošle sezone. 

Sportski direktor kluba iz Zaplanjske, gospodin Bojan Leontijević, predstavio je najnoviju akviziciju u timu Zmajeva. 

„Dolazi nam fudbaler koji je zvanično član engleskog premijerligaša. Uspostavili smo kontakt sa Njukaslom i na bazi te saradnje Rodrigo će provesti godinu dana kod nas na pozajmici. Igra na poziciji levog krila i „desetke“ i dolazi da pojača konkurenciju u našem timu s obzirom da smo tu bili u deficitu“, rekao je gospodin Leontijević i dodao:

„Igrač je sa reputacijom iz Premijer lige. Prošlu sezonu proveo je u peruanskoj prvoj ligi. Očekujemo da odmah pruži kvalitetan doprinos i nadamo se da će u svakom smislu biti dobro pojačanje za nas. Dugo su trajali pregovori, ali drago nam je da je naš klub prepoznao kao dobru sredinu za razvoj svoje karijere. Želimo mu dobrodošlicu i da se što pre uklopi u sistem rada Voždovca“.

Peruanac je nakon potpisivanja ugovora otkrio šta je presudilo da se preseli na Krov.

„Imao sam sastanke sa predsednikom i trenerom koji su me „naterali“ da poželim da dođem u Voždovac. To je divan klub u lepom gradu, sa mnogo mladih igrača koji žele da naprave ozbiljne karijere. Ja sam već stekao određeno iskustvo, prošao sam kroz dobre i loše momente i sada time želim da doprinesem ekipi da ostvari što bolje rezultate. Posvećenost, trud i vredan rad je nešto što sam uvek pružao i što od mene i sada može da se očekuje“, rekao je Vilka

Ostavite komentar