Из Кристал Паласа на Кров – Келвин Аго појачава Змајеве

18/09/2023ВЕСТИ

Келвин Аго нови је члан Фудбалског клуба Вождовац, он ће до краја сезоне бити на позајмици у тиму са Душановца из редова Кристал Паласа.

Деветнаестогодишњи Нигеријац прошлу сезону провео је у словачком СТК Шаморину.

Спортски директор клуба из Заплањске, господин Бојан Леонтијевић, представио је најновије појачање.

Долази нам фудбалер из великог клуба. Може да покрије више позиција на терену, најбоље се сналази на месту левог бека. Изузетно је млад, има право наступа и за омладинску селекцију. Његовим ангажовањем добили смо још једног младог елитног играча у својим редовима. Надамо се да у будућности можемо да очекујемо и више од позајмице и да ће се његовим доласком подићи квалитет и наших домаћих фудбалера„. 

Иако је уговор потписан протекле недеље, Келвин ће у Београд стићи  у наредних 7-10 дана, када добије све неопходне папире и визу. Ипак, у свакодневном је контакту са стручним штабом и челницима клуба и једва чека да се придружи тиму.

Када смо први пут ушли у преговоре о позајмици моја прва реакција била је помешана узбуђењем и ишчекивањем. То сам видео као добру прилику да се даље развијам и стекнем драгоцено играчко искуство, из тога произлази мотив да се прикључим тиму и да дам значајан допринос успесима клуба. Посвећен сам томе да помогнем тиму да оствари своје циљеве и превазиђе свој потенцијал”, рекао је Аго ѕа клупски сајт и потом додао:

То што је Вождовац најмлађи тим у свим европским лигама је дефинитивно предност за мене. Чињеница да је већина играча сличног узраста учиниће моје прилагођавање лакшим. Лако се можемо повезати једни са другима, како на терену тако и ван њега, негујући јак тимски дух!

Оставите коментар