ИСТОРИЈСКИ ТРАНСФЕР НА ВОЖДОВЦУ! СТУПАРЕВИЋ И ЗВАНИЧНО У ВОТФОРДУ

08/01/2019ВЕСТИ

Доскорашњи играч Вождовац и најмлађи дебитант у историји српског фудбала, Филип Ступаревић нови је играч енглеског Вотфорда, са којим је потписао четворогодишњи уговор, уз могућност да остане још шест месеци на позајмици у редовима београдског суперлигаша.

Осамнаестогодишњи Ступаревић, који је провео последње две сезоне у дресу Змајева, привукао је пажњу клуба из Премијер лиге сјајним играма у Вождовцу и у млађим селекцијама репрезентације Србије. За Вождовац је одиграо укупно 57  мечева, уз 6 голова и 5 асистенција и у више наврата показивао фудбалској јавности какав бисер у својим редовима има суперлигаш из Београда.


ФК Вождовац је изузетно поносан на чињеницу да се ради о једном од највреднијих трансфера у српском фудбалу, а спортски директор Горан Гркинић напомиње да је ово резултат изузетног системског приступа који се спроводи на Вождовцу у последње четири године, као и сјајне селекције и рада у омладинском погону:

„Овај трансфер нам даје подстрек и потврду да је рад у клубу, како у млађим категоријама, тако и у првом тиму, озбиљан и да може доносити резултате. Озбиљан приступ се исплатио, те можемо рећи да имамо спреман вишегодишњи план по питању рада првог тима, са посебним акцентом на рад омладинске школе и на томе ћемо градити будућност клуба. Још једном се захваљујем свим у клубу, ово је наш заједнички успех.“, нагласио је Гркинић.

Млади Филип Ступаревић био је посебно емотиван на растанку са Змајевима, „Све се јако брзо догодило, али сам пресрећан. И даље памтим деби у дресу Вождовца као најмлађи играч и голове највећим ривалима, боравак у клубу је био заиста непроцењиво искуство. Желео бих да истакнем велику захвалност својој породици на подршци, као и Фудбалском Клубу Вождовац, који и сам функционише као једна породица. Такође, захвалност дугујем свима у клубу који су радили заједно са мном на мом напретку, почевши од тренера и Директора омладинске школе, као и Директора клуба.“, наглашава Ступаревић.

Прелазак Ступаревића у Вотфорд је још један доказ одличног рада спортског сектора и показатељ да се из Вождовца може отићи у јак европски клуб. Прави пример за то су прошлогодишњи трансфери, а тада су из редова Змајева пут Европе отишли Александар Филиповић (Бате Борисов), Саша Ивковић (Марибор), Дејан Георгијевић (Ференцварош), а некадашњи голман Вождовца, Зоран Поповић, који је отишао у Бодо Глимт, ове сезоне је са Црвеном Звездом играо у Лиги Шампиона.

ФК Вождовац припреме за пролећни део првенства наставља у среду, 09. јанура на свом стадиону, када ће Шеф стручног штаба Драган Аничић извршити прозивку играча.

Оставите коментар