ISTORIJSKI TRANSFER NA VOŽDOVCU! STUPAREVIĆ I ZVANIČNO U VOTFORDU

08/01/2019VESTI

Doskorašnji igrač Voždovac i najmlađi debitant u istoriji srpskog fudbala, Filip Stuparević novi je igrač engleskog Votforda, sa kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor, uz mogućnost da ostane još šest meseci na pozajmici u redovima beogradskog superligaša.

Osamnaestogodišnji Stuparević, koji je proveo poslednje dve sezone u dresu Zmajeva, privukao je pažnju kluba iz Premijer lige sjajnim igrama u Voždovcu i u mlađim selekcijama reprezentacije Srbije. Za Voždovac je odigrao ukupno 57  mečeva, uz 6 golova i 5 asistencija i u više navrata pokazivao fudbalskoj javnosti kakav biser u svojim redovima ima superligaš iz Beograda.


FK Voždovac je izuzetno ponosan na činjenicu da se radi o jednom od najvrednijih transfera u srpskom fudbalu, a sportski direktor Goran Grkinić napominje da je ovo rezultat izuzetnog sistemskog pristupa koji se sprovodi na Voždovcu u poslednje četiri godine, kao i sjajne selekcije i rada u omladinskom pogonu:

„Ovaj transfer nam daje podstrek i potvrdu da je rad u klubu, kako u mlađim kategorijama, tako i u prvom timu, ozbiljan i da može donositi rezultate. Ozbiljan pristup se isplatio, te možemo reći da imamo spreman višegodišnji plan po pitanju rada prvog tima, sa posebnim akcentom na rad omladinske škole i na tome ćemo graditi budućnost kluba. Još jednom se zahvaljujem svim u klubu, ovo je naš zajednički uspeh.“, naglasio je Grkinić.

Mladi Filip Stuparević bio je posebno emotivan na rastanku sa Zmajevima, „Sve se jako brzo dogodilo, ali sam presrećan. I dalje pamtim debi u dresu Voždovca kao najmlađi igrač i golove najvećim rivalima, boravak u klubu je bio zaista neprocenjivo iskustvo. Želeo bih da istaknem veliku zahvalnost svojoj porodici na podršci, kao i Fudbalskom Klubu Voždovac, koji i sam funkcioniše kao jedna porodica. Takođe, zahvalnost dugujem svima u klubu koji su radili zajedno sa mnom na mom napretku, počevši od trenera i Direktora omladinske škole, kao i Direktora kluba.“, naglašava Stuparević.

Prelazak Stuparevića u Votford je još jedan dokaz odličnog rada sportskog sektora i pokazatelj da se iz Voždovca može otići u jak evropski klub. Pravi primer za to su prošlogodišnji transferi, a tada su iz redova Zmajeva put Evrope otišli Aleksandar Filipović (Bate Borisov), Saša Ivković (Maribor), Dejan Georgijević (Ferencvaroš), a nekadašnji golman Voždovca, Zoran Popović, koji je otišao u Bodo Glimt, ove sezone je sa Crvenom Zvezdom igrao u Ligi Šampiona.

FK Voždovac pripreme za prolećni deo prvenstva nastavlja u sredu, 09. janura na svom stadionu, kada će Šef stručnog štaba Dragan Aničić izvršiti prozivku igrača.

Ostavite komentar