ИНТЕРВЈУ ГЕНЕРАЛНОГ ДИРЕКТОРА ЗА НАЈЧИТАНИЈИ СПОРТСКИ ПОРТАЛ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ!

10/01/2019ВЕСТИ

ВОЖДОВАЦ ПРИМЕР И ЗА KЛУБОВЕ ВАН СРБИЈЕ! МЕДИЈИ ИЗ РЕГИОНА ЖЕЛЕ ДА ЗНАЈУ ТАЈНУ ВОЖДОВЦА

Трансфер Филипа Ступаревића у Вотфорд, као и ранији трансфери које је направио ФK Вождовац, подстакао је Новинаре најчитанијег босанско-херцеговачког спортског портала спортспорт.ба да потраже тајну успеха функционисања клуба директно од директора клуба Горана Гркинића.

У интервјуу за поменути портал под називом „Вождовац за примјер клубовима у БиХ“,  Гркинић је изјавио да стабилност и успех Вождовца долазе из вишегодишњег системског рада, „Поверење и стрпљење, то је наша добитна комбинација. У Србији постоје само два приватна клуба и Вождовац је један од њих. Kада сам стигао у клуб пре четири и по године, заједно са председником направљен је дугорочни план. Kлуб воде изузетно млади људи који живе у корак са временом и сви смо као једна велика породица. На том принципу функционишемо и све што радимо у складу је са ониме што је пре скоро 5 година зацртано, и даје велике резултате.“, наглашава Гркинић успехе као тимски рад целог клуба.

“Имали смо својевремено, када је био у Раду, разговор с његовим родитељима, он је тада имао 15 година и у размаку од две године он је играчки експлодирао. Играо је за репрезентацију која је била јако успешна. Знали смо о каквом се потенцијалу ради и било је потребно само омогућити му квалитетне услове, како на терену, тако и све оно што је потребно мимо терена. Имао је сву могућу подршку и то је резултирало да са 18 направи трансфер у Wатфорд. Ми са овим трансфером сада смо обезбеђени за наредне три године”, прича Гркинић И додатно појашњава у чему је штос

“Ми смо клуб који је у Београду осуђен на бивствовање између Звезде и Партизана за које навија 80 посто становништва не само у Београду, већ у Србији. Они имају најшири простор и највећу могућност за довођење младих играча са стране, али шта се дешава, они су увек под императивом резултата и немогуће је да нека од те деце добију тамо шансу. Ми смо се определили на стварање властитих играча и довођење оних који не добијају праву шансу у својим клубовима, а талентовани су. На почетку смо ангажовали младе, стручне, образоване тренере у омладинској школи и почели процес. Ступаревић није први играч који је отишао у Европу директно из Вождовца. Претходно је Саша Ивковић отишао у Марибор, а узели смо га из Партизана где је био 30. играч. Дејан Георгијевић је у Ференцварошу, Александра Филиповића смо узели из Јагодине, а продали у БАТЕ Борисов, још је ту доста играча…”

ЦЕО ИНТЕРВЈУ МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТИ НА САЈТУ СПОРТСПОРТ.БА :

ИЗВОР: https://sportsport.ba/fudbal/vozdovac-za-primjer-klubovima-u-bih-kako-prodati-igraca-za-masan-novac/302590

Оставите коментар