ИЛИЈА СТОЛИЦА: “ЈАКИ ПРОТИВНИЦИ – ВЕЛИКИ БЕНЕФИТ”.

10/07/2017ВЕСТИ

Змајеви су ускоро у главном граду. Фудбалери и стручни штаб Вождовца се враћају у Београд, након успешно одрађених припрема у Словенији.

Вождовац је одиграо четири меча у припремном периоду.

Меч у Београду против Оренбурга се завршио убедљиво у корист Змајева резултатом 3:0, а затим је уследио меч у Аустрији, за фудбалске сладокусце против шампиона Русије и директног учесника лиге Шампиона Спартака из Москве, меч у којем су играчи Илије Столице били озбиљан такмац и поред пораза од 3:2, а већим делом сусрета и бољи противник.

Рудеш из Хрватске је озбиљан ривал и добра провера је уследила, резултат је у двомечу завршен 2:2.

Екипа Зорје је трећепласирани тим украјинског шампионата и константан учесник лиге Европе већ годинама уназад и то групне фазе, али Змајеви су својом препознатљивом игром успели да натерају противника да се брани великим делом сусрета, а резултат је био 1:1, иако је пропуштен велики број шанси од стране београдских момака, те сходно томе је могла бити уписана још једна победа на конту Змајева.

„Све је протекло како смо планирали и задовољни смо учињеним на припремама.“ – започео је шеф стручног штаба Вождовца Илија Столица.

Спартак и Зорја су пребринули европске квалификационе борбе, сама снага противника је видљива и по пласману на табелама у њиховим националним шампионатима, али Вождовац је показао своју снагу и игру која га је красила у нашем првенству: „Имали смо два противника на припремама који су се већ пласирали у групне фазе Лиге Шампиона и Лиге Европе. Међутим, ми смо одиграли утакмице са противницима на наш начин, да не кажем утакмице у којима смо ми контролисали игру током целог меча.“ – задовољно, али и скромно наставља Столица.

Вождовац је подмладио екипу, у појединим тренутцима године играча на терену су у просеку биле 21, чињеница која се мора напоменути. Различита имена су се уписивали у стрелце, али и резентативци, попут Ћирковића или Срећковића. Kадетски репрезентативац Србије и млада нада Вождовца Ступаревић је сјајним голом из слободног ударца донео реми против Украјинаца: „Непроцењиво искуство смо извукли из ових мечева. Одигравање свих утакмица је било плодоносно, огроман подстицај за све нас, за целу екипу, а нарочито за наше младе играче. Избором противника на почетку припрема, мислим да смо извукли велики бенефит из овако квалитетних утакмица.“

Вождовац је на 4 меча постигао 8 голова, у просеку 2 по мечу, пред сусрет са Радником и прво коло, Змајеви ће одиграти још један меч: „Одиграћемо за викенд још једну утакмицу, а противник ће нам бити екипа Радничког из Обреновца, а након тога улазимо у редован микро циклус пред прво коло.“

Оставите коментар