Hrabrom igrom do pozitivnog rezultata

29/04/2022VESTI

Dobre igre i izuzetni rezultati doveli su ekipu Voždovca da ostane u konkrenciji za najviši plasman u prvenstvu koji bi potencijalno evropska takmičenja doveo na Krov!

Ipak, treba uzeti u obzir mladost i neiskustvo Zmajeva, koji svojim radom, srčanošću i posvećenošću idu i preko svojih mogućnosti. 

Ključnu ulogu u rezultatu zasigurno ima stručni štab vođen Aleksandrom Lintom koji je izgradio izuzetnu atmosferu u ovako mladoj ekipi.

„Očekuje nas jedna teška i zahtevna utakmica, ali ovo je prilika za sve nas. Za igrače, za stručni štab, za klub, došli smo u situaciju da smo nadomak te neke pozicije za koju se svi bore. Ipak, ovo je prilika i da uživamo, da odemo tamo rasterećeni, da igramo fudbal, da pokažemo da ne moramo da budemo najbolji, ali da možemo da se nadmećemo sa najboljima.”

Prilika u kojoj se Voždovac našao može staviti dodatni teret na leđa ovih momaka, ali je stručni štab maksimalno posvećen da oni isti ne osećaju.

”Mi se bavimo ohrabrivanjem ovih momaka i da to neko breme odgovornosti ne prenesemo na igrače. Trudićemo se kao i uvek da idemo samo korak po korak, od protivnika do protivnika, od treninga do treninga. Takav pristup nas je i doveo u situaciju u kojoj smo sada.”

Za gostovanje u Bačkoj Topoli Zmajevi imaju manjih kadrovskih problema. Filip Damjanović je nedovoljno spreman zbog zdravstvenih tegoba, kapiten Marko Ivezić nema pravo nastupa zbog broja žutih kartona dok su Ivan Milosavljević i Mateja Đorđević duže vreme odsutni zbog povrede.

Voždovac je na Krovu u prvom delu šampionata odigrao nerešeno protiv ekipe TSC Bačka Topola, dok je u gostima poražen rezultatom 2:1.

Utakmica je na programu u nedelju, 1. maja sa početkom u 18.30 časova.

Ostavite komentar