ГРКИНИЋ: “НАША ПОЛИТИКА ЈЕ ОКРЕНУТА НАШОЈ ДЕЦИ”

21/03/2017ВЕСТИ

ФК Вождовац је јединствен клуб у Суперлиги. Једини је тим који нема странца у свом тиму.

Данас је одбор за хитна питања ФСС, на иницијативу Славише Кокезе донео одлуку да се смањи број страних играча са 6 на 4, од сезоне 2017/2018.

“У потпуности се слажемо са одлуком господина Кокезе и ми као клуб имамо опредељење првенствено да форсирамо нашу децу која су поникла у нашем клубу и да играју наша деца, пре него странци који не могу да направе разлику на терену.” – конкретан је Горан Гркинић, генерални директор ФК Вождовац.

“С обиром да сам као интернационалац играо у Португалу, на Кипру и у Мађарској, знам да се од странца тражи, да мора бити много бољи од домаћег играча. У нашем првом тиму тренутно сви играчи имају српски пасош, укључујући и Немању Николића и младог Рачића. Наша визија је да форсирамо децу из наше омладинске школе и тако ће бити и у будуће, на неки начин хоћемо да будемо српски Атлетик Билбао, односно да будемо препознатљиви по играчима који су поникли у тој регији.” – јасан је био Гркинић.

Увелико у екипи поред Ивковића, Петровића, Срећковића, Асанија, тек пристиглог Дуроњића, долази и плејада момака из омладинске школе попут кадетског репрезентативца Ступаревића, омладинског репрезентативца Благојевића, те Пуртића, Видаковића, Рачића, Биговића, Михајловића,Чарапића који су будућност ФК Вождовац.

Оставите коментар