Gradski derbi na Krovu

04/11/2021VESTI

Nacionalni šampionat utakmicama 16. kola započinje drugi krug. Za Voždovac, kao i na početku prvenstva to znači samo jedno – derbi sa velikim gradskim rivalom, ekipom Čukaričkog.

Prvi susret ova dva tima se nije završio pozitivnim rezultatom za Zmajeve, ali s obzirom na okolnosti (isključenje Aleksandra Stanisavljevića u 5. minutu i tadašnjeg šefa struke na poluvremenu) i činjenicu da je Voždovac ”bombom” Nemanje Milojevića vodio od sredine prvog dela igre, utakmica koja je pred nama najavljuje novi praznik fudbala.

Obe ekipe ostavile su pozitivan utisak u prvom delu sezone, dok se u ovaj duel ulazi i sa promenama na klupi. Zmajevi su uz gospodina Aleksandra Lintu povratili prepoznatljivu lepotu igre i napadački fudbal, dok je godspodin Saša Ilić na klupi Brđana najvio podjednako uspešnu karijeru kao trener, kakvu je imao kao igrač.

Upravo takav fudbal stručni štab Voždovca očekuje i u nastavku prvenstva.

”Voleo bih da natavimo u ovom ritmu, da igramo čvrsto, agresivno, hrabro i da iz takve igre dolazimo do rezultata. Pred nama je novi izazov, protiv ekipe Čukaričkog će sigurno biti teško, ali ja verujem u svoju ekipu”, jasan je Linta.

Iako je na Krovu i dalje neporažen, šef struke Zmajeva ističe da su bolje igre na strani. 

”Fudbal čine utakmice u kojima možeš da igraš dobro, a da bude nerešeno ili izgubiš, a možeš i da imaš loš dan, a da pobediš. Ono čemu moj tim i ja težimo jeste da Voždovac igra dobro i pobeđuje iako smo svesni da je to najteže.”

Gradskim derbijem na Krovu sa početkom od 16 časova počinje novi krug utakmica, koje su i dalje otvorene za publiku. Direktan prenos može da se prati na TV Arena Sport.

Ostavite komentar