Gradski derbi na Brdu!

07/05/2022VESTI

Posle osvojenih osam bodova iz četiri utakmice plej ofa nacionalnog prvenstva, ekipu Voždovca očekuju utakmice sa tri najteža protivnika.

Prvi u nizu je gradski rival, ekipa Čukaričkog, koja uprkos seriji od sedam utakmica bez pobede, važi za jednu od najuspešnijih ekipa lige.

Aleksandar Linta, šef struke Zmajeva, ističe da je rivalitet između dve ekipe dobar za srpski fudbal, ali da će do poslednje utakmice Voždovac probati da ostane konkurentan za 4. mesto na tabeli.

“Čukarički je klub koji uvek ide na pobedu, njihov renome i tradicija im ne dozvoljavaju da se opuštaju. Očekuje nas gradski derbi dva kluba koja imaju dosta povezanosti i sličnosti. Igrači Čukaričkog nastupali su za Voždovac, isto tako je i veliki broj igrača Voždovca igrao na Banovom brdu. Očekujem da će izaći u najjačem sastavu i želeti da ostvare maksimalan rezultat.”

Sezona iza Zmajeva i prikazane igre potvrđuju zašto se Voždovac nada dobrim rezultatima do samog kraja.

”Dolazak u ovu poziciju ne može da bude slučajan! Ovi momci su pokazali da imaju kvalitet, karakter, vredni su i posvećeni. Ovo je jedna zdrava grupa momaka. Bez obzira na ishod i ove i sledeće utakmice, opet se nećemo predavati do samog kraja. Tada zavisiš i od drugih rezultata, ali to što je do nas, mi ćemo probati da ispunimo.”

O pohvalama javnog mnjenja na svoj i rad svojih kolega iz stručnog štaba, Linta ističe da mu iste imponuju, ali da mu je najvažnije kako se igrači koji rade sa njim osećaju i kakav je utisak ostavio na one sa kojima je do sada radio.

Gradski derbi dva kluba zakazan je za ponedeljak, sa početkom u 17.30 časova.

Ostavite komentar