Градски дерби без голова

09/05/2022ВЕСТИ

Фудбалери Чукаричког и Вождовца ремизирали су без голова, што је Змајеве одвело на бод више у односу на директне конкуренте за 4. место.

Ипак, најтежи противници тек следе у последња два кола, од чега први Партизан, за недељу дана, на Крову.

После два потпуно различита издања Вождовца у првом и другом делу игре, Александар Линта је прокоментарисао:

”Хтео бих да честитам својим играчима! Показали су карактер и чак и са десет играча нападали гол. Ово је утакмица у којој не можете да будете доминантни свих 90 минута. У друго полувремену смо променили формацију, освежили поставу и нападали сва три бода, али на крају сам задовољан и са овим једним.”

Видљиво су Змајеви ушли у утакмицу са дозом грча, али је и квалитет противника утицао на мање отворену игру.

У првих 10 минута Чукарички је имао неколико прилика да опасније угрози гол Милоша Крунића, али је одбрана била довољно спретна да то спречи.

Са друге стране, Вождовац је најбољу прилику имао из ударца из угла, акција за шут Пуртића са даљине, али је лопта ишла поред гола.

Поново су домаћи у 19. минуту имали прилику да први затресу мрежу, али је Ласицкас на време спречио да лопта дође до најистуренијег играча Чукаричког који је у налету био испред самог гола.

Већину првог дела игре описују стартови по средини, прекиди и недовољно опасни покушаји. 

Упутио је Хајдин у 34. минуту директан ударац на гол по земљи, али је голман домаћих лопту послао у корнер. Пуртић је тај прекид извео изузетно добро, али пре него је неко од високих играча Вождовца имао прилику да лопту ”закуца” у мрежу, голман је у лету био бржи. 

У 45. минуту затресла се статива после шута главом играча Чукаричког! Пуком срећом се после те прилике отишло на паузу без голова. 

Наставак игре донео је видно бољу енергију у редовима Змајева, али је у први план поново искочио маестрални Крунић. У контри три на два коју су повукли домаћи рефлексно је ногом одбранио сигуран гол.

У следећем нападу, фудбалери Вождовца уписали су прву јавну опомену. Миловић је на недозвољен начин спречио продор ка голу на ивици казненог простора и тако уписао још један картон који га следећу утакмицу шаље на трибине. 

Недуго затим жути картон зарадио је и Ласицкас због високо подигнуте ноге и опасне игре.

Двоструком изменом у 64. минуту Александар Линта унео је промену у офанзивној игри. Свежину и продор донели су Мартин Новаковић и Немања Милојевић који су на терен истрчали уместо Алена Машовића и Мартина Новаковића.

Статива као главни актер ове утакмице уз високо подигнуту заставицу јер је два пута у року од два минута Пантовић био у недозвољеној позицији и из непосредне близине погодио стативу.

Офсајд замку избегао је Ћирковић у следећем нападу, сјајно прошао и одвукао голмана са гол линије, али је штопер Чукаричког избио лопту у корнер пре него је неко од играча Вождовца стигао на натрчи на њу.

У 76. минуту нова промена на средини терена. Един Ајдиновић заменио је Марка Ђуришића.

Дупла шанса за Немању Милојевића! Не да се Змајевима да затресу мрежу Чукаричког иако су у налету последњу четвртину утакмице. Прво је Милојевић пробао из непосредне близине да би му с одбијена од голмана такође вратила, али је потом био непрецизан.

82. минут, други жути картон за Милоша Миловића због старта с обе налоге на средини терена који је спречио обећавајући напад! 

Милош Крунић други пут за редом играч утакмице! Стопостону шансу одбранио је у 83. минуту када је изашао један на један са нападачем домаћих, да би и одбијену затворио тако да је шут потом отишао поред гола.

Последњу промену пред судијску надокнаду Линта је извршио за промену у шпицу. Секоу Кеита заменио је Милоша Пантовића.

Нису се предавали Змајеви до самог краја, али је резултат на крају остао непромењен.

Оставите коментар