Gradski derbi bez golova

09/05/2022VESTI

Fudbaleri Čukaričkog i Voždovca remizirali su bez golova, što je Zmajeve odvelo na bod više u odnosu na direktne konkurente za 4. mesto.

Ipak, najteži protivnici tek slede u poslednja dva kola, od čega prvi Partizan, za nedelju dana, na Krovu.

Posle dva potpuno različita izdanja Voždovca u prvom i drugom delu igre, Aleksandar Linta je prokomentarisao:

”Hteo bih da čestitam svojim igračima! Pokazali su karakter i čak i sa deset igrača napadali gol. Ovo je utakmica u kojoj ne možete da budete dominantni svih 90 minuta. U drugo poluvremenu smo promenili formaciju, osvežili postavu i napadali sva tri boda, ali na kraju sam zadovoljan i sa ovim jednim.”

Vidljivo su Zmajevi ušli u utakmicu sa dozom grča, ali je i kvalitet protivnika uticao na manje otvorenu igru.

U prvih 10 minuta Čukarički je imao nekoliko prilika da opasnije ugrozi gol Miloša Krunića, ali je odbrana bila dovoljno spretna da to spreči.

Sa druge strane, Voždovac je najbolju priliku imao iz udarca iz ugla, akcija za šut Purtića sa daljine, ali je lopta išla pored gola.

Ponovo su domaći u 19. minutu imali priliku da prvi zatresu mrežu, ali je Lasickas na vreme sprečio da lopta dođe do najisturenijeg igrača Čukaričkog koji je u naletu bio ispred samog gola.

Većinu prvog dela igre opisuju startovi po sredini, prekidi i nedovoljno opasni pokušaji. 

Uputio je Hajdin u 34. minutu direktan udarac na gol po zemlji, ali je golman domaćih loptu poslao u korner. Purtić je taj prekid izveo izuzetno dobro, ali pre nego je neko od visokih igrača Voždovca imao priliku da loptu ”zakuca” u mrežu, golman je u letu bio brži. 

U 45. minutu zatresla se stativa posle šuta glavom igrača Čukaričkog! Pukom srećom se posle te prilike otišlo na pauzu bez golova. 

Nastavak igre doneo je vidno bolju energiju u redovima Zmajeva, ali je u prvi plan ponovo iskočio maestralni Krunić. U kontri tri na dva koju su povukli domaći refleksno je nogom odbranio siguran gol.

U sledećem napadu, fudbaleri Voždovca upisali su prvu javnu opomenu. Milović je na nedozvoljen način sprečio prodor ka golu na ivici kaznenog prostora i tako upisao još jedan karton koji ga sledeću utakmicu šalje na tribine. 

Nedugo zatim žuti karton zaradio je i Lasickas zbog visoko podignute noge i opasne igre.

Dvostrukom izmenom u 64. minutu Aleksandar Linta uneo je promenu u ofanzivnoj igri. Svežinu i prodor doneli su Martin Novaković i Nemanja Milojević koji su na teren istrčali umesto Alena Mašovića i Martina Novakovića.

Stativa kao glavni akter ove utakmice uz visoko podignutu zastavicu jer je dva puta u roku od dva minuta Pantović bio u nedozvoljenoj poziciji i iz neposredne blizine pogodio stativu.

Ofsajd zamku izbegao je Ćirković u sledećem napadu, sjajno prošao i odvukao golmana sa gol linije, ali je štoper Čukaričkog izbio loptu u korner pre nego je neko od igrača Voždovca stigao na natrči na nju.

U 76. minutu nova promena na sredini terena. Edin Ajdinović zamenio je Marka Đurišića.

Dupla šansa za Nemanju Milojevića! Ne da se Zmajevima da zatresu mrežu Čukaričkog iako su u naletu poslednju četvrtinu utakmice. Prvo je Milojević probao iz neposredne blizine da bi mu s odbijena od golmana takođe vratila, ali je potom bio neprecizan.

82. minut, drugi žuti karton za Miloša Milovića zbog starta s obe naloge na sredini terena koji je sprečio obećavajući napad! 

Miloš Krunić drugi put za redom igrač utakmice! Stopostonu šansu odbranio je u 83. minutu kada je izašao jedan na jedan sa napadačem domaćih, da bi i odbijenu zatvorio tako da je šut potom otišao pored gola.

Poslednju promenu pred sudijsku nadoknadu Linta je izvršio za promenu u špicu. Sekou Keita zamenio je Miloša Pantovića.

Nisu se predavali Zmajevi do samog kraja, ali je rezultat na kraju ostao nepromenjen.

Ostavite komentar