ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР МИРКОВИЋ ЗАДОВОЉНО СУМИРАО СЕЗОНУ ИЗА НАС: “КЛУБ ИДЕ УЗЛАЗНОМ ПУТАЊОМ, ИМАМО ОБАВЕЗУ ДА НАДОГРАДИМО ПОСТИГНУТО!”

24/06/2020ВЕСТИ

Вождовац је на крају сезоне 2019/2020 заузео осму позицију на табели, која би, да је формат такмичења испоштован до краја, водила у плеј оф и у друштво осам најбољих екипа. Но, ситуација са пандемијом Коронавируса приморала је челнике Фудбалског савеза да донесу чини се једину рационалну одллуку,  а то је да се првенство заврши у скраћеном формату, како би се тимови што пре спремили за наредну сезону у којој нас очекује проширење лиге.

Вождовац је у овој сезони имао једне од најблиставијих тренутака и остварио велике победе над Партизаном на Топчидерском Брду, као и над Војводином на “Карађорђу”, први део сезоне завршен је на петом месту табеле, док је други део сезоне донео турбулентнији период, новог тренера и нови Вождовац, који је једна од најмлађих екипа у лиги. У другом делу првенства екипа Вождовца је на свакој утакмции просечно била стара једна преко 20 година.

О свему томе, и о изазовима које је пред клуб ставила епидемија Коронавируса разговорали смо са Генералним директором клуба, Милошем Мирковићем.

Да кренемо од краја. Како сте задовољни управо завршеном сезоном? Да ли је Вождовац испунио циљеве зацртане при почетку кампање за сезону 2019/2020?

– Могу бити задовољан оствареним у сезони која је остала иза нас. Мислим да смо резултатски и бодовно могли бити боље пласирани од 8. места да није било лошег старта пролећног дела сезоне. Међутим ако сагледам ширу слику, стоји чињеница да смо зимски и летњи прелазни рок искористили да поприлично изменимо играчки кадар и подмладимо екипу у жељи за афирмацијом млађих играча. Сезону смо започели са једним, а завршили са другим стручним штабом и такође извршена је реорганизација у самој управљачкој структури клуба. Ако на све то додамо и скоро два месеца паузе због пандемије Коронавируса и услове у којима смо радили, морам да будем реалан и задовољан урађеним – започиње Мирковић за клупски сајт и напомиње да Вождовцу увек импонује када међу играчима клуб слови за једну од најбољих фудбалских средина у Србији и открива зашто је тако.

– Нема ту велике тајне. Поента је у реалном постављању циљева пред сваку сезону и искреном односу клуба према сваком члану почевши од играча, преко тренера, па до људи који раде на одржавању стадиона. Никоме се не обећава оно што није могуће испунити, а све обећано испуњавамо до краја. Драго ми је да је имиџ нашег клуба у јавности такав и да играчи причају све најлепше о искуствима у Вождовцу и увек се радо враћају и посећују нас на ‘Крову’. То показује да добро и квалитетно радимо. – јасан је директор Вождовца.

Светски и српски фудбал били су на великом тесту током епидемије Коронавируса, као и сам фудбалски клуб Вождовац. Руководство се потрудило да ова ситуација што мање утиче на стабилност клуба, а највише заслуга за то има систем на којем клуб почива већ годинама.

– Клуб је кроз епидемију Коронавируса показао да је стабилан и добро организован, и да нешто што почива на здравим темељима не може бити тек тако уздрмано. Све обавезе према играчима и запосленима су извршене на време, и клуб је још једном показао друштвену одговорност и упутио финансијску помоћ нашој Влади за борбу против Коронавируса. Стручни штаб и играчи су уложили напор да остану у задовољавајућој такмичарској форми за време паузе што је резултирало и одличним резултатима у последња четири кола управо завршене сезоне.

У временском периоду мањем од једне сезоне клуб је направио велики заокрет и од једне од најстаријих екипа у лиги, постао једна од најмлађих. Да је давање шансе младим фудбалерима у будућности један од приоритета клуба потврђује и Мирковић.

– Као што већ рекох, клуб је извукао одређене поуке из претходних сезона и због тога смо се одлучили на такав корак. Уз професионалан скаутинг и договор са стручним штабом добро се селектирају млади играчи, али увек су ту и они старији и искуснији играчи који својим људским и фудбалским квалитетима представљају узоре и бивају носиоци игре уз младе играче који надолазе. Што се тиче долазака играча, као и селектирања фудбалера из омладинске школе који ће бити промовисани у први тим ,све се ради у договору са Стручним штабом. Клуб једноставно мора да има одређен број талентованих играча како би био конкурентан на тржишту, као и због чињенице да од наредне сезоне морају да играју два бонус играча као стартери.

Прелазни рок који је пред нама биће специфичан по томе што ће потрајати до јесени, а екипа ће овог лета први пут након много година одрадити комплетне припреме у Србији.

– Незахвално је предвидети у ком смеру ће се кретатати прелазни рок , јер се још не назире крај епидемије нити у Србији, нити у Европи, па ни у свету. Свакако ћемо помно пратити сва дешавања и адекватно реаговати на могуће одласке. Као и увек потрудићемо да се појачамо тим са квалитетним играчима, без обзира колико буде трајао прелазни рок.  Што се тиче летњих припрема, екипа ће први пут након неколико година боравка у Словенији припреме одрадити у Србији, а дестинација ће током јула бити Врњачка Бања. Не сумњам да ће екипа тамо имати све потребне услове да се што боље спреми за нове изазове – открива директор клуба.

И за крај – планови за наредну сезону? Резултатски и пословни?

– Приоритет је свакако да завршимо процес афирмације младих играча, да игра Вождовца буде препознатиљива и наравно бољи резултати и већи бодовни салдо него у овој сезони.  Даљи развој омладинске школе увек је у фокусу и то смо доказали улагањима у нови терен на Ади Циганлији где наше млађе категорије сада раде у најлепшој оази природе у Београду, поред нашег велелепног стадиона наравно. Не сумњам да имамо прилику да постигнемо одличне резултате на челу са Шефом Јованом Дамјановићем, који одлично познаје планове и циљеве клуба јер је и сам до скора био део руководства клуба. Свакако нас очекује занимљива сезона са много утакмица због проширења лиге, али сматрам да смо већ добро припремљени и зато очекујем и добре резултате – завршава Мирковић.

Фудбалери Вождовца окупиће се поново 29. јуна када их очекују медицински прегледи пред почетак сезоне, а након тога се почиње са радом на стадиону на крову Тржног центра Стадион, све до поласка на припреме у Врњачку Бању где ће ‘Змајеви’ провести 12 дана.

Оставите коментар