FUDBAL SE VRAĆA NA KROV – VOŽDOVAC DOČEKUJE ČUKARIČKI

13/09/2019VESTI

Nakon reprezentativne pauze,  elitno fudbalsko prvenstvo Srbije se nastavlja, a  Voždovac će u 8. kolu Linglong Superlige dočekati na “krovu” ekipu Čukaričkog u utakmici koja će biti pravi gradski derbi.

Čukarički trenutno sa šest odigranih utakmica i osvojenih 15 bodova zauzima četvrto mesto na tabeli, dok Voždovac sa isto toliko odigranih utakmica i sedam bodova zauzima sedmo mesto.

Šef stručnog štaba Voždovca, Rade Koković, ističe da nas sutra očekuje izuzetno zanimljiva utakmica jer je to “sudar dve fudbalske filozofije”.

– -Reč je o ekipi koja igra jako dobro i dolazi u veoma ozbiljnom trenutku, sa nizom od tri pobede iza sebe. Mladi su i poletni, dosta agresivni, znaju šta hoće. Imaju jasno definisane zakonitosti u igri i sigurno su jedan od najozbiljnijih protivnika u ligi. Istovremeno, baš to je prava prilika za nas da pokažemo ono što jesmo i čemu težimo. Biće to sudar dva različita koncepta i fudbalske filozofije, gde ni jednom ne manjka kvaliteta. Statistički podatak da u poslednjih sedam mečeva nemamo pobedu nad Čukaričkim nam ne ide u prilog, ali neće biti presudan za krajnji rezultat sutrašnjeg meča. – jasan je Koković.

Golman Voždovca i mlade reprezentacije Srbije, Marko Ilić je takođe svestan da je Čukarički protivnik koji „ne leži“ Zmajevima, ali je siguran da je vreme da se i to promeni.

Predstoji nam teška utakmica sa Čukaričkim koji je po pravilu neugodan protivnik za nas. Želim da naglasim da ne bežimo od odgovornosti, za nas u sutrašnjoj utakmici nema kalkulisanja. Oni dolaze na „krov“, u našu kuću i siguran sam da, ako uđemo u utakmicu masimalno skoncentrisano, i ispoštujemo zahteve u igri koje je pred nas stavio stručni štab, rezultat ne sme da izostane. Ekipa je dobro radila tokom pauze, priključili smo se i mi koji smo imali obaveze u dresu sa državnim grbom, i nadamo se da će dobar rad kulminirati dobrim rezultatom u sutrašnjoj utakmici – istakao je mladi golman.

Meč između Voždovca i Čukaričkog je zakazan za subotu sa početkom od 20 časova. Cene karata za ovaj meč biće 200 dinara, a iste će moći da se kupe na sam dan utakmice na blagajni na Info pultu Šoping centra Stadion.

Ostavite komentar