ФК ВОЖДОВАЦ ОБЕЛЕЖАВА ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА! ДОЂИТЕ ДА ПОБЕДИМО ЗАЈЕДНО!

12/02/2019ВЕСТИ

Фудбалски клуб Вождовац наставља са филантропским деловањем и прикључује се обележавању 15. фебруара – Светског дана деце оболеле од рака. Змајеви ће пружити подршку Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) које већ 15 година брине о квалитету лечења и живота малишана оболелих од малигних болести.

Фудбалски клуб Вождовац иницирао је акцију у којој ће током директног преноса првенствене утакмице са Напретком из Крушевца играчи изаћи на терен у мајицама са логом НУРДОРа и СМС бројем 1150 путем којег је могуће донирати средства у кампањи „и ја се борим“ и помоћи у борби за нову Родитељску кућу у Београду која је неопходна за децу и породице која долазе на лечење у главни град из унутрашњости.

Такође, играчи Вождовца носиће на дресу златну траку, која је светски симбол подршке деци оболелој од рака.

Из НУРДОР-а објашњавају зашто је битан пројекат родитељске куће: „Родитељска кућа у Београду је неопходна јер је главни град највећи дијагностички и терапијски центар педијатријске онкологије у Србији са истовремено највећим бројем деце која долазе на лечење. Са обзиром на то да су често у питању породице из мањих средина, које нису у могућности да у Београду обезбеде смештај, неопходно је обезбедити простор у ком они могу да бораве за време лечења“, наводи Тамара Кларић из Удружења.

У ФК Вождовац није било дилеме да ли треба подржати ово удружење и обележавање дана деце оболеле од рака, „Ово је један од начина да изразимо поштовање према удружењу НУРДОР и према свему што су годинама уназад чинили за здравље деце. Желимо да искористимо пренос првенствене утакмице и да скренемо пажњу људи на рад овог удружења и да подигнемо свест грађана о бризи о деци која болују од малигних болести. Фудбалски клуб Вождовац је увек ту за све којима је помоћ потребна, наћи ћемо начин да још више помогнемо НУРДОР и наставићемо да делујемо на пољу друштвене одговорности“, став је клуба.

Статистика указује на то да свакога дана једно дете у Србији оболи од рака, али оно што улива наду и охрабрује јесте податак да је рак код деце излечив у 70 одсто случајева ако се дијагностикује на време и адекватно лечи. Светски дан деце оболеле од рака НУРДОР ће обележити у још преко 30 градова широм Србије. Све манифестације почињу у 12х на централним градским трговима, а у 13 часова ће симболично бити пуштен балон у облику срца у знак подршке свим малим супер херојима који се лече и у знак сећања на оне који физички нису више са нама.

Утакмица 23. кола Суперлиге Србије у којој Вождовац на свом стадиону дочекује екипу Напретка из Крушевца, игра се у петак 15. фебруара од 17 часова, а акцију је подржала и Заједница Суперлиге Србије.

Оставите коментар