FK VOŽDOVAC DOBIO LICENCU ZA IGRANjE U EVROPI: ODRŽANA SEDNICA KOMISIJE ZA LICENCIRANjE KLUBOVA!

20/04/2018VESTI

FK Voždovac uveliko korača u pravom fudbalskom smeru, FK Voždovac svakodnevno postavlja nove standarde, iz dana u dan stižu potvrde o dobrom radu, ali i pohvale na adresu na kojoj igraju Zmajevi.

Potvrda dobrog poslovanja je i činjenica  da je FK Voždovac klub koji je među prvim klubovima u Srbiji stekao licencu po svim kriterijumima,  za nastup na evropskoj sceni!

Kompletan tekst možete pročiati i na našem sajtu, ali i na sajtu Fudbalskog Saveza Srbije:

IZVOR: http://www.fss.rs/index.php?id=2021&aid=13804

ODRŽANA SEDNICA KOMISIJE ZA LICENCIRANjE KLUBOVA

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja, na sednici koja je započeta 19.04.2018 godine, a zbog obimnosti dokumentacije zaključena 20.04.2018 godine, u sastavu Miljko Valjarević, potpredsednik i članovi Aleksandar Prekodravac, Igor Radmanović i Dušan Tomić, razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterujuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA i za takmičenje u Super ligi za sezonu 2018/2019.

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma. Komisija je konstatovala da je pristiglo ukupno devet prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i jedna prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Super ligi.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Čukarički d.o.o., FK Napredak i FK Voždovac koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju. Ova licenca podrazumeva da napred navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Super ligi u sezoni 2018/2019, a u zavisnosti od ostvarenog sportskog rezultata. Licencu za takmičenje u Super ligi za sezonu 2018/2019 dobili su FK Javor-Matis i FK Metalac.

Ostali klubovi, koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume, imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za sezonu 2018/2019, kako u takmičenjima u organizaciji UEFA tako i za takmičenje u Super ligi.

Ostavite komentar