Sjajno drugo poluvreme Zmajeva za drugu pobedu u nizu!

03/10/2020VESTI

Novi bodovi sa gostovanja za ekipu Voždovca koja se odlično suprostavila ekipi šabačke Mačve. Uprkos nerešenom rezultatu posle prvih 45 minuta, sjajna dva gola u drugom plovuremenu Marka Putinčanina i Justasa Lasickasa bila su dovoljna da se upiše nova pobeda. 

Na konferenciji za novinare posle utakmice, Jovan Damjanović, šef stručnog štaba Zmajeva, izneo je kratku analizu igre svoje ekipe:

”Znali smo i pre početka utakmice da nas čeka jako neugodno gostovanje što se i videlo u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu smo bili dosta dobri, naša prepoznatljiva igra je došla do izražaja i rezultirala sa dva prelepa gola”, zaključio je evidentno zadovoljan Damjanović.

U okviru 10. kola Linglong Super lige Srbije, ekipa Voždovca gostovala je šabačkoj Mačvi, trenutno poslednjoj ekipi na tabeli.

Uprkos malom broju osvojenih bodova domaće ekipe, šef stručnog štaba Jovan Damjanović pozvao je na oprez i maksimalan fokus u utakmici u kojoj se traži nastavak dobrih rezultata iz prethodnih nekoliko utakmica, posebno odigranih na Krovu. 

IZVEŠTAJ IZ MINUTA U MINUT:

1’ Sa centra kreće ekipa Mačve. Napred Zmajevi, hrabro do novih bodova!

3’ Opasan start na centru nad Nikolom Stankovićem. Od početka utakmice, najviše posla imao je Marko Gajić koji je pravovremenim rekacijama otkljanjao opasnost ispred golmana Zmajeva, Miloja Prekovića.

5’ Odlično pokrivanje odbrane od strane Edina Ajdinovića koji je uposlio kapitena Miloša Stojčeva. Sjajan pas ka Ivanu Milosavljeviću koji završava u korneru Mačve. Bezuspešan pokušaj završio je ponovnim udarcem iz ugla, koji je posle centaršuta Miloša Pantovića završio u rukama golmana domaće ekipe.

9’ Marko Živković zalama protivnika na svojoj poziciji i šalje loptu Nikoli Vujnoviću koji upućuje povratan pas Ivanu Milosavljeviću, ali lopta na žalost odlazi u aut.

10’ Sjajna promena strane i dijagonalan pas od Miloša Stojčeva ka Nikoli Stankoviću, ali ekipa Mačve otklanja opasnost po gol. 

12’ Zmajevi od početka vrše pritisak i igraju ofanzivno! Ajmo momci, hrabro do gola. 

14’ Majstorski potez kapitena Miloša Stojčeva ka napadaču Nikoli Vujnoviću čija je asistencija ”preskočila” odbranu, ali je do lopte prvo stigao golman Mačve. 

16’ Opasan napad po desnoj strani otkljanja Nikola Stanković. Domaći igrači tražili su da sudija pokaže na belu tačku, ali je opasnost otklonjena na ispravan način. 

19’ Velika šansa za ekipu Mačve, posebno zato što se Miloš Milović okliznuo u svom kaznenom prostoru, ali je Marko Putinčanin na vreme otklonio opasnost. 

20’ Miloš Milović izneo je loptu od odbrane ka napadu i sam pokušao šutom u gol koji je zvaršio u rukama golmana domaće ekipe. 

22’ Miloš Stojčev sjajno je probio po desnoj strani i uposlio Miloša Pantovića koji je odličnim šutom u suprotni ugao ostao zamalo neprecizan jer je golman loptu izbacio u korner. 

26’ Napdač ekipe Mačve uspeo je da izbori slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora posle greške Miloša Milovića. Izvedeni udarac bio je neprecizan i završio je u gol autu. 

28’ Lepa zamisao Marka Putinčanina koji je pokušao da uposli Marka Živkovića, ali je lopta bila neprecizna. Usledio je šut sa distance kapitena Stojčeva, ali preko gola.

30’ Start Miloša Milovića doveo je do obećavajućeg napada Mačve, ali je udarac završio daleko iznad gola Miloja Prekovića.

32’ Mačva poziciono zatvara prolaz do svog gola, ali Zmajevi ne odustaju od prepoznatljive ”od noge do noge” igre. 

38’ Centaršut sa 30 metara domaće ekipe uspešno izbacuje glavom Nikola Vujnović. 

39’ Opasan korner sa gol linije otklonio je Nikola Stanković.

42’ Neverovatan potez Marka Gajića! Nakon što se napadač Mačve sa loptom našao sam ispred golmana Miloja Prekovića, Gaja je sa leđa uspeo da stigne i otkloni opasnost na vreme. 

45’ Pred sam kraj prvog poluvremena, Miloš Milović dobio je prvu javnu opomenu na utakmici. Na pauzu se otišlo bez golova. 

49’ Drugo poluvreme nastavljamo ofanzivno! Kapiten Miloš Stojčev kao kreator skoro svakog napada. Bravo za kapitena Zmajeva!

56’ Dupla izmena u ekipi Voždovca, umesto Ivana Milosavljevića i Miloša Pantovića u igri su Jovan Nišić i oporavljeni Justas Lasickas. 

60’ GOOOOLLLLLLL!!!! BRAVO ZMAJEVI! Marko Putinčanin loptu je ”zakucao” glavom u mrežu protivničke ekipe posle napada kom su predvodili veliki broj sjajnih poteza. 

64’ 0:2!!! Sjajan lob u suprotni ugao Justasa Lasickasa! BRAVO VOŽDE!

73’ Nova izmena u redovima Voždovca, teren napušta Edin Ajdinović, a u igru ulazi Ivan Đorić.

75’ Sjajan napad po desnoj strani preko Justasa Lasickasa i Nikole Stankovića, ali lopta završava u korneru. 

77’ Ekipa Mačve ne odustaje i konstantno napada gol Miloja Prekovića, ali odbrana uspešno odoleva napadima domaćina.

78’ Nova odlična intervencija golmana Zmajeva koji sigurno hvata loptu posle upućenog centaršuta iz udarca iz ugla. 

83’ Pred kraj utakmice priliku su dobili Nemanja Milojević i Dragan Stoisavljević umesto Miloša Stojčeva i Nikole Vujnovića.

87’ Sjajna intervencija Miloja Prekovića za čistu mrežu na gostovanju.

90+2’ SJAJNA POBEDA ZMAJEVA I NOVA TRI BODA SA GOSTVANjA! BRAVO VOŽDE!

Ostavite komentar