Edukacija za trenere omladinske škole Voždovca

14/05/2021VESTI

Fudbalski klub Voždovac poznat je po radu i usavršavanju mladih igrača, ali pored toga pažnja se pridaje i edukaciji trenera. Juče je gost kluba bio Đorđe Racić koji je trenerima omladinske škole održao predavanje na temu Specifična (integralna) priprema za trening.

Gospodin Racić je nekadašnji fudbaler i stručnjak u oblasti fizičke pripreme koji je tokom svoje karijere sarađivao sa imenima poput Ljupka Petrovića i Dejana Vraneša. Usavršavao se u SAD, a pored individualnog rada sa igračima ima iskustvo rada i u fudbalskim kubovima (Taraz Kazahstan, OFK Beograd, Rad Beograd, Blazan Malta). Pored toga, autor je knjige pod nazivom Kondiciona priprema u fudbalu.

Jednočasovno predavanje u prostorijama kluba otvorio je koordinator omladinske škole Dobrivoje Mutavdžić koji je ujedno bio i moderator. Stručnjaci koji rade sa mladim Zmajevima su kasnije imali su priliku i da postave pitanja, te su kroz diskusiju zajedno dolazili do novih ideja i zaključaka.

Direktor omladinske škole Denis Prtenjača, koji je takođe pristustvovao događaju, istakao je važnost edukacije za napredak u trenerskom poslu.

Svi naši treneri imaju licence, ali je potrebno i van toga raditi na usavršavanju. Naročito je važno kada se radi sa mlađim kategorijama, gde su fudbaleri još uvek u razvoju. Mi se kao klub trudimo tokom sezone da kroz rad učimo, ali su predavanja poput ovog neophodna da razmenom mišljenja unapređujemo rad omladinske škole. Zahvaljujem se gospodinu Raciću što je bio naš gost i održao više nego korisno predavanje„, zaključio je Prtenjača.

Ostavite komentar