ODUŠEVLjENjE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: PATENT VOŽDOVCA ĆE SPASITI FUDBAL U DOBA KORONE! (VIDEO)

03/05/2020VESTI

Fudbalski klub Voždovac je tokom pauze u Superligi Srbije izazvane pandemijom virusa Korona svakodnevno animirao navijače i ljubitelje fudbala na svojim društvenim mrežama i bio klub koji je definitivno inovacijama prednjačio u tome, na šta je fudbalska Srbija već navikla u proteklim godinama kada su u pitanju Zmajevi.

Danas smo se na društvenim mrežama kluba iz Zaplanjske podsetili treninga koji se na Krovu održao 2017. godine, ali koji bi svoju primenu mogao naći danas u okolnostima u kojima se nalazimo.

Naime prvi tim Voždovca tada je zaigrao „Babl“ fudbal, te su svi fudbaleri bili u balonima, i čini se na sigurnoj udaljenosti jedni od drugih i sa vrlo malo fizičkog kontakta, što je danas i najpotrebnije.

Podsećanje na ovaj trening na društvenim mrežama je izazvao oduševljenje, dok su mediji preneli šaljivi „patent“ sa Krova kao moguće rešenje za bezbedan nastavak sezone.

Šalu na stranu, dok se čeka odluka nadležnih institucija o nastavku prvenstva, Zmajevi počinju sa treninzima u ponedeljak, i to pod posebnim merama koje je propisao Krizni štab Vlade Republike Srbije.

Tako će na treningu biti prisutno najviše 10 lica, uključujući i trenera. Još dva lica mogu prisustvovati treningu, a to će biti članovi lekarske ekipe FK Voždovac koji vode računa o zdravlju ekipe. Takođe, tokom treniranja učesnici moraju držati odstojanje od minimum dva metra i na treningu neće biti kontakta, a druga grupa može početi sa radom minimum nakon 30 minuta od završetka prethodnog treninga. 

Takođe svi moraju dolaziti i odlaziti sa stadiona koristeći zaštitnu opremu (masku i rukavice), a svim učesnicima treninga pred isti biće merena telesna temperatura. Naravno, pranje ruku obavezno je i pre i nakon treninga.

Ostavite komentar