Direktor Zmajeva: Evropski nivo fudbala na Krovu

22/10/2023VESTI

Fantastičnu fudbalsku predstavu izveli su fudbaleri Voždovca u režiji šefa stručnog štaba, gospodina Marka Savića, u duelu sa vicešampionom države, ekipom TSC

Konačan rezultat meča (1:1) postavljen je u sudijskoj nadoknadi, kao strelac izjednačujućeg pogotka plašt heroja navukao je Borisav Burmaz

Snažni napadač je još jednom potvrdio da je u odličnoj formi, bio je konstantna opasnost po gol rivala, ali ništa manje u tom smislu nisu zaostajali ni Mihajlo Nešković, Nikša Vujanović, dok su igrači sredine terena preciznim dodavanjima sjajno povezivali redove tima, a borbeni defanzivci uz golmana Andriju Katića uspešno odolevali atacima kvalitetnog protivnika, sem u situaciji iz 65. minuta kada su gosti došli do vođstva. 

Imala je šta beogradska publika da vidi na Krovu, a generalni utisak je da je demonstriran nivo fudbala na izuzetno visokom, evropskom nivou. 

Sa time je saglasan i sportski direktor kluba iz Zaplanjske, gospodin Bojan Leontijević

„Mišljenja sam da je utakmica Voždovac-TSC daleko premašila standarde srpskog fudbala u svakom pogledu. Duel dve izuzetno organizovane ekipe u svim fazama igre sa jasno definisanim mehanizmima. Nadigravanje dva tima koja imaju sličnu metodologiju rada i taktički model igre, baš onako kako savremeni fudbal i zahteva„, počeo je direktor Voždovca i nastavio:

„Visok intenzitet pritiska na zadnju liniju protivnika, mirnoća i kreativnost prilikom rešavanja tog istog pritiska, dinamika u tranziciji, trajanje u taktičkoj disciplinovanosti do kraja, odgovor za odgovor na sitne izmene u taktičkim minijaturama, svega je bilo“.

Pored otvorene, atraktivne, ali i disciplinovane igre, primetno je bilo taktičko nadmudrivanje dva stratega, koje je u određenim trenucima ličilo na ono šahovskih velemajstora. 

„Pored igrača obeju ekipa, koji su zaista bili fantastični, posebne čestitke zaslužuju treneri Marko Savić i Žarko Lazetić. Dva stručnjaka koji predvode neki novi talas fudbalske struke u Srbiji, definitivno najperspektivniji. Gledajući rezultate rekao bih i najbolje što naša struka u ovom trenutku može da ponudi“, konstatuje gospodin Leontijević

Subotnji duel na Krovu opravdao je epitet „derbi kola“ jer su se na megdanu našla dva kvalitetna protivnika. 

Klub iz Bačke Topole iz godine u godinu napreduje u svakom segmentu, a ove sezone dostojno reprezentuju srpski fudbal na međunarodnom nivou. Zmajevi drugu godinu zaredom imaju najmlađi tim u ligi, ali bez obzira na to prikazuju odlične partije i ostvaruju zapažene rezultate. 

„TSC je tim koji nas na najlepši način predstavlja u Evropi, podigli su nivo igre u odnosu na prošlu sezonu, na kraju to i tabela pokazuje, jer imaju više bodova posle 12. kola nego što su imali prošle takmičarske godine i to je za poštovanje. Sa druge strane, mi sa najmlađim timom u ligi i jednim od najmlađih u svetu igramo konkuretno sa svim domaćim ekipama i osvajamo bodove, načinom igre koji je definitivno atipičan za prilike srpskog fudbala, a posebno za ovako izrazito mlad sastav“, poručio je gospodin Leontijević

Direktor Voždovca pohvalio je sve aktere i ambijent subotnjeg klasika, uz poziv da se u ovakvom nivou nastavi i ubuduće

„Na kraju, mora se i to posebno istaći, suđenje je isto bilo na nivou ovakve utakmice, ne evropsko nego svetsko, svaka čast. Mislim da je ceo događaj u subotu uveče na Krovu bio jedna pokazna vežba kako svi zajedno treba da podižemo nivo fudbala u našoj zemlji. Čestitke svima, ali i odgovornost i obaveza da u svim sledećim izazovima ne dozvoljavaju sebi da budu ispod nivoa koji su demonstrirali tokom ovih, za mene, prekratkih 90 minuta igre“, zaključio je gospodin Leontijević.

Ostavite komentar