ДЕКИ, ХВАЛА ТИ! СРЕЋНО У ФЕРЕНЦВАРОШУ!

27/01/2018ВЕСТИ

Славиће се голови у Мађарској.

Дејан Георгијевић, најбољи стрелац Вождовца постао је нови члан најтрофејнијег и најпознатијег клуба из Мађарске.

Колика је величина клуба за који је потписао Дејан Георгијевић показује и чињеница да је фудбалски клуб део спортског друштва коме припада још 15 секција и све се налазе у врху својих лига.Ференцварош је основан још у претпрошлом веку давне 1899. године. Екипа игра на Стадиону Гропуама Арена. Овај велелепни објекат може да прими 22.000 гледалаца, али сам Ференц има преко 2.000.000 регистрованих навијача.

Ференцварош је вишеструки шампион Мађарске. Чак 29 пута су играчи подигли пехар за најбољу екипу. 23 пута су освајали куп Мађарске, а шест пута куп своје земље и два пута лига куп. У ризници имају и два Митропа купа.

У Својој богатој историји највећи успех Ференцварошу је освајање купа Сајамских градова 64/65 када су у финалу победили Јувентус, а давне 1974/75 године су играли и финале Купа победника купова. Играчи Ференцвароша имају надимак зелени орлови.

Вождовац је показао да је права фудбалска средина, јесенас су на стадиону седели скаути великих европских клуба. Oстварени су сјајни трансфери, клубови широм Европе појачавају своје редове из Вождовца, Ивковић је у Марибору, Дражић у Мехелену, Стојановић у Кортријку, Марушић је ведета Лација, Сикимић је са Црвеном звездом освојио шампионски пехар. Спортски директор Горан Гркинић је свакако поносан на ту чињеницу: „После трансфера Саше Ивковића у Марибор, направили смо још један одличан трансфер. Након успешно пређених лекарских прегледа, Дејан  Георгијевић је потписао Уговор са Мађарским великаном Ференцварошем на 3.5 године! Имали смо многобројне понуде за Дејана, пре свега из Шпаније, Португалије, Пољске, међутим испоштовали смо Дејанову жељу да пређе у популарни „Фради“ и на крају и ми као клуб смо прихватили најбољу понуду за Георгијевића. Част нам је и задовољство огромно. Ово је још један од примера како се ради у Вождовцу, јер наши играчи настављају каријере у великим европским клубовима.“ 

Успеси и трофеји иду заједно, Дејан нас је навикао на трофеје, што као стрелац лепих голова које је постизао, што као рекордер по питању везаних голова у току месеца, стрелац је два везана хет-трика, а био је проглашен за играча месеца. Какви су први утисци у клубу који је синоним за фудбал у Мађарској: „Велика ми је част и задовољство, што сам дошао у велики европски клуб. Знао сам да је Ференцварош најбољи клуб у Мађарској, а доласком овде сам само потврдио ту чињеницу и уверио сам се да је и један од највећих клубова у овом делу Европе. Пресрећан сам доласком у Ференцварош! Желео бих да се захвалим свима у Вождовцу од Председника клуба, те Директора, па све до економа, наравно свим бившим тренерима са којима сам сарађивао, а наравно највише мојим сада већ бившим саиграчима.“

 

 

 

Оставите коментар