DEKI, HVALA TI! SREĆNO U FERENCVAROŠU!

27/01/2018VESTI

Slaviće se golovi u Mađarskoj.

Dejan Georgijević, najbolji strelac Voždovca postao je novi član najtrofejnijeg i najpoznatijeg kluba iz Mađarske.

Kolika je veličina kluba za koji je potpisao Dejan Georgijević pokazuje i činjenica da je fudbalski klub deo sportskog društva kome pripada još 15 sekcija i sve se nalaze u vrhu svojih liga.Ferencvaroš je osnovan još u pretprošlom veku davne 1899. godine. Ekipa igra na Stadionu Gropuama Arena. Ovaj velelepni objekat može da primi 22.000 gledalaca, ali sam Ferenc ima preko 2.000.000 registrovanih navijača.

Ferencvaroš je višestruki šampion Mađarske. Čak 29 puta su igrači podigli pehar za najbolju ekipu. 23 puta su osvajali kup Mađarske, a šest puta kup svoje zemlje i dva puta liga kup. U riznici imaju i dva Mitropa kupa.

U Svojoj bogatoj istoriji najveći uspeh Ferencvarošu je osvajanje kupa Sajamskih gradova 64/65 kada su u finalu pobedili Juventus, a davne 1974/75 godine su igrali i finale Kupa pobednika kupova. Igrači Ferencvaroša imaju nadimak zeleni orlovi.

Voždovac je pokazao da je prava fudbalska sredina, jesenas su na stadionu sedeli skauti velikih evropskih kluba. Ostvareni su sjajni transferi, klubovi širom Evrope pojačavaju svoje redove iz Voždovca, Ivković je u Mariboru, Dražić u Mehelenu, Stojanović u Kortrijku, Marušić je vedeta Lacija, Sikimić je sa Crvenom zvezdom osvojio šampionski pehar. Sportski direktor Goran Grkinić je svakako ponosan na tu činjenicu: „Posle transfera Saše Ivkovića u Maribor, napravili smo još jedan odličan transfer. Nakon uspešno pređenih lekarskih pregleda, Dejan  Georgijević je potpisao Ugovor sa Mađarskim velikanom Ferencvarošem na 3.5 godine! Imali smo mnogobrojne ponude za Dejana, pre svega iz Španije, Portugalije, Poljske, međutim ispoštovali smo Dejanovu želju da pređe u popularni „Fradi“ i na kraju i mi kao klub smo prihvatili najbolju ponudu za Georgijevića. Čast nam je i zadovoljstvo ogromno. Ovo je još jedan od primera kako se radi u Voždovcu, jer naši igrači nastavljaju karijere u velikim evropskim klubovima.“ 

Uspesi i trofeji idu zajedno, Dejan nas je navikao na trofeje, što kao strelac lepih golova koje je postizao, što kao rekorder po pitanju vezanih golova u toku meseca, strelac je dva vezana het-trika, a bio je proglašen za igrača meseca. Kakvi su prvi utisci u klubu koji je sinonim za fudbal u Mađarskoj: „Velika mi je čast i zadovoljstvo, što sam došao u veliki evropski klub. Znao sam da je Ferencvaroš najbolji klub u Mađarskoj, a dolaskom ovde sam samo potvrdio tu činjenicu i uverio sam se da je i jedan od najvećih klubova u ovom delu Evrope. Presrećan sam dolaskom u Ferencvaroš! Želeo bih da se zahvalim svima u Voždovcu od Predsednika kluba, te Direktora, pa sve do ekonoma, naravno svim bivšim trenerima sa kojima sam sarađivao, a naravno najviše mojim sada već bivšim saigračima.“

 

 

 

Ostavite komentar