ДАМЈАНОВИЋ: “ТЕШКО ЈЕ ВРЕМЕ, АЛИ ИМАМО СЈАЈНУ ПРИЛИКУ ДА СЕ ВРАТИМО ПОРОДИЦИ И ПРАВИМ ВРЕДНОСТИМА!”

26/03/2020ВЕСТИ

Сходно томе да је уведено ванредно стање на територији целе Републике Србије, као и да су отказана сва такмичења и активности фудбалских клубова, и наши фудбалери у условима карантина тренирају у посебним условима, али и наш стручни штаб мора да ради у специфичним околностима.

Зато смо данас са Шефом стручног штаба Вождовца, Јованом Дамјановићем разговорали о о томе како се одржава контакт између екипе и затражили од њега неколико савета како да се лакше дочека крај ванредног стања и враћање нормалним активностима.

– Са играчима сам у контакту и често обављам појединачне телефонске разговоре. Такође, имамо конференцијске састанке и позиве путем интернета у којима се састаје цео тим и стручни штаб. Модерна технологија нам то омогућава, да се видимо, разменимо коју реч и пошаљемо једни другима добру енергију и подршку. Играчима наравно није нимало пријатно ово стање, као ни свим нашим суграђанима. Ипак је фудбал за све нас пре свега страст и љубав па тек онда посао. 

 

Конференцијски разговор фудбалера ФК Вождовац

 

А када је у питању приватно време?

Проводим лепо време са супругом, сином и ћерком. Породица је основна ћелија друштва, тако су нас учили, тако и јесте, само од силних обавеза заборавимо на најближе, колико их волимо и колико нам значе. Увек је прилика да им то кажемо и покажемо, брзо пролази време. Ову комплексну ситуацију треба искористити да се на професионалном плану научи нешто ново, прочита и погледа нешто квалитетно у циљу едукације и увсавршавања. Такође имам рутине које чине мој дан и те навике ми значе много. Без обзира која је ситуација трудим се да их задржим и будем истрајан. – напомиње Дамјановић.

 

Када су у питању савети за то како да се лакше преброди изолација и карантин и које активности би требало упражњавати, Шеф струке Вождовца одабрао је следеће ствари које би препоручио свима:

КЊИГА:

‘Звездобројци: Пупин, Тесла, Миланковић‘ – Александра Нинковић Ташић

Књига коју бих дефинитивно препоручио и деци и одраслима јесте ‘Звездобројци‘. У њој су одломци о одрастању наших највећих научника, Тесле, Пупина и Миланковића. 

Иако није књига, време карантина је идеална прилика да сви погледају два дела емисије Агапе са гошћом Алекасндром Нинковић Тешић председницом Образовно- истраживачког друштва ‘Михајло Пупин’. Емоција и лепота говора гошће приближавају нам лик и дело једног од највећих Срба свих времена, и највећих научника овог времена али не само то. После емисије многи ће пожелети да прочитају Аутобиографију М. Пупина – Са Пашњака до Научењака. Многи не знају, али ова књига је у САД изучавана као обавезна лектира.

СЕРИЈА:

Пријатељи – Friends

Ванвременска серија. Увек могу препоручити ‘Пријатеље‘, чак и у данашњој хиперпродукцији серија разних жанрова. Сада се супрузи и мени прикључио син, тако да имамо сјајну породичну забаву.

ФИЛМ: 

Мирис жене – Scent of a woman

Топла препорука за филм ‘Мирис жене‘ због вредности које промовише. Крис ‘О Донел и Ал Паћино су остварили заиста сјајне улоге.  Додатна препорука је то што је Ал Паћино добио ‘Оскара‘ за главну улогу, а филм понео награду ‘Златни глобус‘ за најбољи сценарио.

ДРУШТВЕНА ИГРА:

Друштвене игре и видео игре генерално не играм. Тренутно је у нашој кући главна наша ћерка Ања која има 1,5 годину. Играмо сви чувену игру ‘Ринге, ринге раја‘ , цртамо, читамо књиге, гледамо цртане филмове, слажемо коцке. Њу чини срећном, а ми се вратимо у детињство па сво четворо уживамо.😁 

ВЕЖБА:

Свесно дисање.

Што се тиче вежби и физичке активности, свако би требао да упражњава оно што му прија. Није лако дати савет јер смо сви различити, али је битно да буде редовно, уз контролисану исхрану. Направите дневни план, запишите, обећајте себи и тако ће све бити лакше.

 

Оставите коментар