ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЖДОВАЦ 2:0 (2:0)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЖДОВАЦ 2:0 (2:0)

Стрелци: Ебисилио у 28. минуту и Бен у 32. минуту.

ВОЖДОВАЦ: ИЛИЋ, ЋИРКОВИЋ, МИХАЈЛОВ, ЈОВАНОВИЋ, КОВАЧЕВИЋ, ПАВЛОВИЋ, ПУРТИЋ, ЛУКОВИЋ, МИЛУНОВИЋ, МАКСИМОВИЋ, СТУПАРЕВИЋ. ИГРАЛИ СУ ЈОШ: ЗЛИЧИЋ, ДУРОЊИЋ, МАШОВИЋ.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: БОРЈАН, ДЕГЕНЕК, КРСТИЧИЋ, ПАВКОВ, ЕБИСИЛИО, БАБИЋ, СИМИЋ, РОДИЋ, ЈОВАНЧИЋ, БЕН, ГОБЕЉИЋ. ИГРАЛИ СУ ЈОШ: МАРИН, ЧАУШИЋ, БОАЋИ.

Градски дерби је оправдао очекивања доброг фудбала. Домаћин је од старта кренуо ка голу Змајева и већ у 11. минуту Павков је био у прилици након асистенције Бена, али је млади чувар мреже Вождовца, Илић био сигуран на голу.

Већ у наредној минути у сличној прилици на другој страни је Ступаревић. Побегао је нападач Вождовца одбрани Звезде, али је Борјан осујетио напад.

У 27. минуту напада опет Звезда. Симић је био у ситуацији 1 на 1 са Илићем, али је голман Вождовца изашао као победник, а у истом нападу је био и Бен у истој прилици, али је чувар мреже опет био феноменалан.

Ипак минут касније Гобељић пролази по десној страни, успева да упути центаршут, а Ебисилио главом доноси предност домаћину.

Само пет минута касније Павков асистира Бену, а нападач Звезде повећава предност на 2:0.

Ипак Змајеви су наставили са игром и већ у 39. минуту после корнера који је извео Луковић, најбољи у скоку је Михајлов, а голман Црвене звезде Борјан вади лопту са гол линије.

До краја првог дела имали су играчи Вождовца још једну шансу. Максимовић је украо лопту одбрани домаћих, покушао да смањи резултат, али је његов ударац изблокиран у последњем тренутку.

У другом делу меча, покушао јер домаћин ударцима са дистанце, али су лопте биле лак плен за голмана Илића, а сјајну прилику за посизање гола је имао Ступаревић када је после одличног додавања Зличића умакао одбрани Звезде, дошао у ситуацију да буде пред голманом Борјаном, али је голман домаћих одбранио његов ударац.

 

Оставите коментар