BOŠNjAK ZA SPORTSKI ŽURNAL, “GLAVU GORE, NISMO ZASLUŽILI PORAZ U NIŠU!”

13/08/2019VESTI

U razgovoru za Sportski Žurnal, mladi štoper Voždovca Strahinja Bošnjak istakao je da Voždovac nije zaslužio poraz u Nišu, kao i to da je utakmica mogla dobiti sasvim drugi tok da su iskorišćene prilike koje su Zmajevi imali.

–  Jako dobro smo pristupili meču koji je bio očekivano težak. Svi znaju kakvo je gostovanje u Nišu. Ispoštovali smo sve zahteve koji se tiču ofanzivnog dela igre, kao i sve generalne principe na kojima smo radili cele nedelje. Mislim da smo bili kvalitetniji, sa dosta zrelijih šansi, međutim… Dopustili smo da nam šutnu dva puta u okvir gola, i dva puta smo vadili loptu iz mreže. Morali bolje da reagujemo – istakao je Bošnjak. 

Takođe, Bošnjak je istakao da je Radomir Koković bio zadovoljan izdanjem ekipe i pored nepovoljnog rezultata, jer se pomaci u igri vide.

– Šef nas je sve pohvalio i javno i u svlačionici. Potvrdio nam je da smo uradili šta je tražio od nas, ali i podsetio da je sport takav da svaki put može drugačije da se zalomi. Nismo zaslužili poraz, a žal što nismo osvojili ni bod je utoliko veća jer Nišićev udarac iz penala u 87. miputu pije završio u mreži. Istovremeno, znamo da smo na pravom putu.

Na ličnom planu, nekadašnji adut Partizana je mogao da bude zadovoljan činjenicom da je u izuzetnoj konkurenciji imao mesto među jedanaest.

– Drago mi je da sam posle dužeg vremena startovao na svojoj poziciji. Pružio sam maksimum, nadam se i opravdao očekivanja. Trudiću se da nastavim istim putem, utoliko pre što mlada reprezentaci ja u septembru igra sa Rusijom. Da bih mogao da budem pozvan, potreban mi je kontinuitet. Nova prilika za pokazivanje nespornog talenta je već u petak. – Pred nama je utakmica sa Javorom, tako da je najvažnije da dignemo glavu, spremimo se i po kušamo da ostvarimo prvu pobedu. Štaviše, kako nam odmah nakon Ivanjičana u goste stižu i Lučanci, bilo bi sjajno da zadržnjmo svih bodove na krovu. Zadatak je težak, ali smo spremni – jasno poručuje Bošnjak u razgovoru za Sportski Žurnal.

 

Ostavite komentar