BLAGOJEVIĆ: „ŽELIMO USPEH NA SVAKOM POLjU“!

29/05/2017VESTI

Danas odmor prestaje.

Danas selektor reprezentacije do 20 godina Milan Obradović proziva igrače, a među imenima fudbalera će se naći i dva Zmaja, dva ponosa FK Voždovac. Jovica Blagojević i Nikola Srećković.

„Odmorili smo dovoljno, ali se nastavilo aktivno, kako bismo bili spremni za obeveze koje nas čekaju u dresu sa državnim timom.“ – ističe Blagojević.

Podsetimo, selekcija Srbije će odigrati dva prijateljska meča, sa Izraelom na gostujućem terenu 05.06. i sa Grčkom u Novom Sadu 09.06. : „Do sada nisam imao prilike da budem sa starijom selekcijom, te mi je ovo izuzetno velika čast da se nađem u društvu ovih momaka. Očekuju nas dve kvalitetne ekipe, ali želimo da pravimo povoljne rezultate.“ – naglašava Blagojević.

Jovica iako veoma mlad, umeo je da se nosi sa izazovima na četiri fronta. Zpažene su role bile i u superligi i u kupu i u utakmicama reprezentacije i u utakmicama omladinaca: „Nakon rezimea, mogu biti zadovoljan sezonom. Podvukao sam crtu, odigrao sam dosta utakmica u premijernoj sezoni u super ligi, postao standardni član reprezenatcije Srbije, a jedina žal ostaje, što nismo otišli ne evropsko prvenstvo.“

Sledeća sezona po Jovicinom mišljenju, trebala bi da donese korak više: „Svi verujemo da možemo da napravimo veći uspeh, a preduslov su za to, dobri rezultati. Cilj koji smo imali na početku sezone je ostvaren. Imali jesmo uspone i padove, što je i normalno. Međutim, na kraju smo pokazali i karakter i jak kolektiv i zasluženo smo se plasirali u prvih osam ekipa.“

Blagojević već može da razmišlja o narednom prvenstvu, Voždovac će biti spreman: „Očekujem da budemo u samom vrhu tabele, jer mislim da Voždovac to i zaslužuje. Težićemo da i u kupu doguramo daleko, ka stepeniku boljem od ove sezone. Takođe dolaze i reprezentativne obaveze i valifikacije za evropsko prvenstvo koje se održava u Italiji i ukoliko se plasiramo, mislim da možemo da napravimo veliki uspeh na takmičenju starog kontinenta.“ – završio je optimistički Blagojević.

Ostavite komentar